středa 28. září 2016

Jak skladovat cibuli

Jak skladovat cibuli 20. Hodí se prakticky do všech vařených jídel, zejména pak k masu, do polévky i do omáčky. Cibuli mráz nevadí Nemusíte se bát, že cibule zmrzne. Rozhodně ji ale nedávejte do mrazáku ani do lednice.


Nejlepší možností, jak cibuli skladovat , je tmavý sklep nebo spíž. Když už ji chcete mít v lednici, skladujte ji v oddělení pro ovoce a zeleninu, které se nachází na spodku lednice.

Vázání cibule Pokud jste se rozhodli cibuli svázat, pak bude. Předchozí článek Další článek Pokud se vám urodilo velké množství cibule , nebo se vám podařilo sehnat krásnou českou cibuli na farmářských trzích, určitě teď přemýšlíte nad tím, jak ji co nejlépe uskladnit. I vám se už zřejmě stalo, že vám doma ve spíži začal klíčit česnek nebo vám změkla cibule, případně úplně shnila. Koupit se dají během celého roku. Pokud si cibuli sami vypěstujete a uskladníte, můžete je škrtnout z nákupního seznamu.


Nejlepším způsobem, jak usušenou cibuli skladovat , je svázat ji do copů. To věděly už naše prababičky. Takto uskladněná dlouho vydrží, působí dekorativně a navíc nezabere příliš místa.

Je ale třeba, aby vysušená nať byla pevná a silná. Opatrně odstraňte špinavé svrchní slupky a cibuli spleťte. Používáme ji hodně často, a to nás nutí kupovat jí raději víc, abychom nemuseli pořád běhat do obchodu.


V poslední době ale nepatří zrovna k nejlevnějším druhům zeleniny. Cibule by neměla chybět v žádné domácnosti. Pokud jí máte hodně, nakoupili jste ji třeba na farmářských trzích, rozhodně se vyplatí ji uskladnit. Mnozí lidé mají tendenci kupovat česnek a cibuli ve velkém množství. Bohužel často vyhazují své zásoby dříve, než je stihnout zpracova.


Její chuťové vlastnosti nabídnou mnoho variant, chuť i vůně se mění se stupněm tepelné úpravy, a to od štiplavé a výrazné až po zcela sladkou, karamelovou. Cibuli zalévejte mezi řádky, přílišná vlhkost rostoucí nati škodí. Plejte velmi opatrně, abyste nepoškodili kořínky cibulek. Výhodné je mulčování mezi řádky, které brání růstu plevelů a drží v půdě vlhkost.


Až se budou cibule zvětšovat, mulč odstraňte, nebo ponechejte ve velmi tenké a lehké vrstvě, aby cibulím nic nebránilo v narůstání. Nejvhodnějším místem k uskladnění šalotky jsou větrané půdy. I když se šalotka výborně uskladňuje, nesmí se skladovat v pytlích nebo na velkých hromadách, ale na lískách. Slabší mrazy uskladněné šalotce neškodí. I cibule jde nakrájet bez spousty slz a my vám ukážeme, jak na to.


INFO V POPISKU↓ Postup: Cibuli nechte vychladit v lednici.

Odkrojte špičku, ale ne kořen. Cibuli již bez natě a bez zaschlých kořenů ukládejte v dřevěných či papírových krabicích na suché a vzdušné místo. Pokud by se vám náhodou stalo, že by teplota v zimě v místnosti klesla pod °C a cibule by vám namrzla, po rozmrznutí ji.


A které zajímavé odrůdy se pěstují již po staletí? Ovšem, jak jej správně skladovat, aby nám opravdu dlouho vydržel a uchoval si co nejvíce cenných látek? Navíc v zimních měsíc�.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...