pátek 22. června 2018

Cena rovnátek u dětí

Průměrná doba léčby fixními rovnátky trvá až roky a závisí především na závažnosti vady a typu užitých rovnátek. Děti i dospělí si mohou rovnátka přizpůsobit tak, aby se staly součástí jejich image, nebo naopak, aby byly co nejméně patrné. Léčba rovnátky s sebou nese několik výho nejenže napraví. Fixní rovnátka se používají zejména u starších dětí a dospělých.


Tento druh rovnátek je v Čechách nejpoužívanější.

Modernější variantou fixních rovnátek jsou takzvané samoligovací zámky, u nichž jsou místo gumiček umístěna dvířka nebo jiný mechanismus upevňující drát. Bolestivost zubů se často objevuje po nasazení rovnátek a měla by vymizet za až dny. Na druhou stranu u dětí je třeba rozhodnout, kdy léčbu zahájit, aby byla.


U běžných vad léčených fixními aparáty se cena za nasazení aparátu na. Ty u dětí i dospělých hradí část léčby. Mít zuby nejen zdravé, ale i pěkně rovné – to je trend dnešní doby, kdy již téměř každé dítě navštíví ordinaci ortodoncie.


Zvýšenou péčí o zuby s fixními rovnátky předejdete jejich zvýšené kazivosti a zabarvení.

Jsou jasnou volbou pro většinu rodičů dětí do let věku. Ani starší teenageři se jim však zásadně nevyhýbají a jelikož jejich cena je z nabízených rovnátek nejnižší, často si je pro svojí ortodontickou léčbu zvolí i celá řada dospělých. Pomocí fixačních gumiček oblouku je lze barevně upravovat na žádost pacienta. Rovné zuby jsou v dnešním světě.


Závisí na závažnosti vady a na rozsahu a typu použitého materiálu. Cena za přímý materiál je u každého pacienta jiná. Při stanovení léčebného plánu budete seznámeni s plánovanou individuální cenovou kalkulací za léčbu a platebními možnostmi. Snímatelná rovnátka představují velice snadnou cestu k dosažení symetrického úsměvu zejména u malých dětí od let věku, jejichž chrup se neustále vyvíjí. Lze tak poměrně jednoduše ovlivnit mezičelistní vztahy ve vývoji dětského chrupu.


Ortodontická léčba pomocí snímatelných rovnátek je silně závislá na věku a typu chrupu dítěte, tedy jestli má stále. Na rozdíl od tradičních rovnátek léčba systémem Invisalign je řízena nejen mírou pohybu, ale také načasováním proto jsou léčby tak rychlé. Pacientovi je vyrobena série průhledných rovnátek na míru, aby se zuby začaly postupně posouvat. Každá rovnátka se nosí zhruba týden před tím, než jsou nahrazena dalšími ze série. Tyhle rovnátka jsou volbou pacientů.


Ale hradila jsem pak použitý materiál při každé kontrole a po sejmutí fixní rovnátek jsem si hradila i ty snímací, ty na noc nosím dodnes.

Sice už jen jednu noc v týdnu, ale je to běh na dlouhou trať. Ještě dodám, že já si z estetických důvodů zvolila keramická rovnátka. Pro děti chodí k zubaři a zjistit, že potřebují rovnátka.


Někteří rodiče jsou znepokojeni, když zjistili, že jejich děti potřebují rovnátka a starat o náklady. Průměrná cena rovnátek pro děti se liší v závislosti na tom, jaký typ rovnátka dostane. Mezi hlavní faktory ovlivnňující cenu rovnátek patří typ ortodontické vady, metody léčby, věk, spolupráce. Zdravotní pojišťovny přispívají na snímací aparáty dětem do let a na fixní rovnátka do let. Navíc děti baví barevné gumičky kolem zámků, kterými si rovnátka mohou podle svých představ vyzdobit.


Cena fixního aparátu se rovněž stanovuje individuálně, ve specifických případech může být i zcela zdarma. Při použití estetických (bílých) zámečků je obvyklá cena 10. Cena zahrnuje kroužky v oblasti molárů, zámky či kroužky na ostatních zubech a veškerý standardní materiál (gumičky, drátek).


Estetická (průhledná) rovnátka na jednu čelist jsou poněkud dražší. U nás jde naopak o zvětšení prostoru pro zuby, aby se nemusely trhat čtyřky a srovnání zkříženého skusu. Děti by měly nosit rovnátka odpoledne, když přijdou ze školy a potom co nejdříve po večeři.


K jejich nevýhodám patří to, že vlivem pigmentů z jídla a pití mají tendenci žloutnout, ale pečlivou hygienou tomu lze podle odborníků zabránit. Vždy ale záleží na rozsahu vady. Má to smysl, naše děti (a let) je nosí a zuby se jim postupně pěkně rovnají. V případě fixních rovnátek platí ZPMV práci a kontrol. Pro rodiče dětí , u kterých byla indikována ortodontická léčba, představuje pořízení rovnátek poměrně vysoké náklady, a pojišťovny přispívají alespoň určitým obnosem.


Materiál si platí pojištěnec, případně za pomoci příspěvku ZP MV ČR, z fondu prevence. Nejen z hlediska celkových nákladů je optimální ortodontické vady korigovat v dětství a během dospívání, protože náklady na ortodontickou léčbu v dospělosti jsou výrazně vyšší a.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...