čtvrtek 31. května 2018

Stížnost na kouř z komína

Ve dne zpravidla není těžké odhalit příčinu: kouř z komína sousedního rodinného domu. Kdo se někdy pokoušel věc řešit, kromě štiplavého kouře pocítil i bezmoc či vztek. Proti „čudilům“ se totiž brání jen těžko. Přesto přinášíme (nezaručené) tipy na to, co můžete zkusit.


Ze sousedova komína se valí podezřelý kouř ? Druhý ročník kurzu Oběhové.

L Stížnost na kouř z komína doformy. Archiv Češi poslali stovky stížností na černý kouř z komínů. Tím jsou opakované stížnosti na kouř z komína doložené fotografiemi nebo videem. Lidem, kteří pracovníky kontroly domů nepustí, pak hrozí.


Podle starostů obcí na Rakovnicku se většinou v obcích jedná o jedny a ty samé „čmoudili“. Dobrý den, pravidelně celou zimu nás ohrožuje sousedův kouř z komína. Kolikrát je to tak silný, že se nedá být ani na zahradě, natož větrat a často to cítím až uvnitř domu jak je ten kouř silný. Nahlásili byste své sousedy, kteří vás obtěžují dýmem z komína ?

Na úřady kvůli tomu letos zamířilo 6stížností, většina právě od obyvatel. Z důvodu náročnosti, jak administrativní tak technické, byl projekt specifikován pouze na Moravskoslezský kraj. Vzhledem k zájmu a ohlasu z jiných krajů jsme se rozhodli projekt rozpracovat na celou ČR.


Rozšíření bylo možné díky grantu z Ministerstva životního prostředí. Neobyčejný pohádkový příběh, ověnčený literárními cenami. This video is unavailable.


Jsme si vědomi, že přístavba je zkolaudována, ale s. Kouř z komína je přímo směřován do našich oken a táhne se přes celý náš pozemek. Prosím o radu, zda jste někdo neřešil podobný problém. Tímto pokusem, na jeho komíně, mu za asistence hasičů názorně předvedete, že kouř z komína je palivo vyházené komínem ven. Lidé na závadný kouř z komínů mohou také upozorňovat pomocí aplikace pro mobilní telefony s názvem Čistý komín.


Tedy peníze vyhozené oknem. Původně byla určena pro Moravskoslezský kraj, který dlouhodobě trápí špatná kvalita ovzduší. Díky zájmu z jiných regionů se projekt rozrostl do celé republiky.


Obtěžování kouřem z komína je možné řešit kromě stížnosti na obecním úřadě také soudní cestou. Podle právníků je však tato cesta zdlouhavější. Stěžovatel by ale měl v obou případech pořídit důkazy o sousedově jednání.

Může se tak dočkat i náhrady škody. Lidi si prostě myslí, že kouř z komína je od PET lahví a domovního odpadu, jenže to je nesmysl. Viděl jsem kouřit i kotel na LTO, což je velice kvalitní palivo. Prostě vyhazováním peněz za nesmyslné kotle a nucení lidí topit drahými palivy ovzduší rozhodně nezlepší.


Na místě však bylo vše v pořádku, nadměrný kouř vycházel z komína jen chvíli, a to při zatápění v kamnech či kotli. Vše se vyřešilo domluvou na místě, strážníci zatím žádnou pokutu neudělili. Ve sledování kouřících komínů bude městská policie pokračovat až do konce topné sezony,“ řekla mluvčí. Je to bílý kouř , jen s rozdílem, že popoletí pár metru a téměř se rozplyne.


Z uhlí se ten kouř vyvalí z komína a téměř hned jde po střeše k zemi kde se drží. Mám na kotli teď nastaveno 75stupňů a spotřeba dřeva je poměrně velká. K vytápění používám výhradně dřevo, borovice občas bříza, z komína vychází tmavý kouř , který zapáchá, jako bych pálil PET lahve. Kouř z čisticího špalku obsahuje přídavné chemické látky, které stoupají a usazují se na povlacích dehtu a zároveň jej narušují. Následkem této reakce se usazeniny uvolní a zredukují , sníží se pravděpodobnost požáru v komíně, takže vaše příští použití kamen nebo krbu bude bezpečnější.


Samotné oznámení o tom, že od souseda jde kouř z komína , nezakládá důvodné podezření na porušování zákona. Nepodložená stížnost tedy ke vzniku důvodného podezření a provedení kontroly nestačí. Na Heureke využívame personalizáciu a cielenú reklamu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...