pondělí 31. července 2017

Bambus druhy

We Offer A Wide Range Of Products For The Retail Sector. Bambus je souhrnný název pro množství rodů trav z čeledi lipnicovitých vyznačujících se dřevnatými stébly. Jsou vesměs řazeny do podčeledi bambusové. Největší druhy dorůstají do výšky až přes metrů.


Bambus slouží jako mnohostranný materiál pro podobné účely jako dřevo. Může být použit jako materiál pro konstrukci staveb, výrobu nástrojů, nábytku.

Jak vybrat vhodný bambus Především si zodpovězte následující otázky. S rozhodováním vám pak pomůže tabulka porovnávající základní vlastnosti bambusů. Z trsnatých bambusů, použitelných v našem klimatu můžeme vyzdvihnout jeden z rodů, jehož některé druhy jsou nejodolnějšími bambusy u nás. Tyto rostliny rostou v trsech a nešíří se nekontrolovaně do svého okolí, což je velice příjemné a důležité hlavně pro menší zahradní realizace. Nejodolnější bambusy pro naše klima.


Zde je seznam nejodolnějších bambusů, které se nám zatím nejlépe osvědčily v našem klimatu. Bambus nepatří do našeho klimatického pásu, přirozeně roste mnohem jižněji. My jim musíme nabídnout místo chráněné před zimním větrem a též je dobře zásobit vodou.

Když splníme i další podmínky jejich pěstování, odmění se nám bambusy bohatým růstem a krásnou. Bambusy se od sebe liší nejen různými tvary listů a tloušťkou stébel, ale jsou druhy nízké, které pokrývají půdu, ale i druhy vysoké, které dorůstají do výšky kolem padesáti metrů, neboť bambusy patří k nejrychleji rostoucím rostlinám. Rostou v tropické Americe a Africe, ale rovněž i ve značných nadmořských výškách – např. Záhy následovaly další druhy.


Evropě získala domov většina základních druhů. Jak správně pěstovat bambusy. Naprostá většina kultivarů upřednostňuje slunné stanoviště a lehnou propustnou půdu bohatou na živiny. Zálivka je odvislá od vegetačního období.


Na jaře a na podzim se provádí dle. Některé druhy snesou i velké zimy téměř bez poškození, jiné druhy přežívají za cenu značných ztrát - umrzají větve i stébla (většinou ovšem bez problémů vyraší stébla nová). Velikost bambusů: Velmi zjednodušeně řečeno: největší bambusy hledejte v rodu Phyllostachys, nejmenší bambusy v rodu Pleioblastus. Sasa ide o rýchlo rastúce druhy a pomerne expanzívne sú skôr nižšie a majú široké listy – výborné na pokryv pôdy najznámejší druh: Sasa tsuboiana na jeseň im môžu zasychať listy dobre odolávajú mrazom. Fargesia murielae, tento bambus neodnožuje.


Specializujeme se na japonské rostliny. Jako jediní dováží tvarované stromy a bonsaje přímo z Japonska. Pravidelně osobně navštěvujeme japonské pěstitele.


Bambus je rozhodně obdivuhodnou trávou mající stébla pevná jak ocel. Bambus je nejen ozdobný, ale také půvabný svými listy šumícími ve větru.

Výhodou je, že existují určité druhy , které můžete pěstovat na zahradě. Najdete zde hlavně druhy , které se dají u nás celoročně pěstovat ve venkovních podmínkách. Bambusy mě zajímají hlavně jako okrasné rostliny, čili budu toto hledisko upřednostňovat.


Na prvním místě je tedy nutné všímat si jejich odolnosti v zimě. Jako jiné stálezelené rostliny čím lépe bude bambus zimovat, tím lépe bude vypadat a splňovat svou funkci okrasné. Bambus , okrasná vysoká tráva sice pochází z orientu, ale velice snadno se dají některé druhy pěstovat i na našich zahradách.


V našich podmínkách můžete pěstovat okolo třiceti druhů. V zahradě má bambus rozmanité využití. Dá se pěstovat jako solitéra, nebo můžete bambus použít jako živý plot. Bambus ve východních kulturách symbolizuje pružnost, dlouhý život a štěstí.


Bambusová stébla jsou často spojována s osvícením. Občas symbolizují samotného Buddhu. Pro buddhismus nebo taoismus má bambus náboženský význam v kaligrafickém umění (krasopis).


Tento bambus je velmi vhodný na živý plot nebo bambusový háj.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...