úterý 27. září 2016

Figurky ze šustí

Výrobou figurek z kukuřičného šústí pokračujeme v rodinné tradici Ludmily Kočišové Nositelky tradice lidových řemesel. Zde si můžete prohlédnout fotografie některých našich. Figurky ze šustí Kukuřičné šustí je tradiční materiál, který naši předkové používali k různým účelům. Figurky se z kukuřičného šustí začaly vyrábět v polovině dvacátého století a dnes jsou velmi oblíbeným dekorativním předmětem. Cette épingle a été découverte par Margit Molnárné Sánta.


Découvrez vos propres épingles sur Pinterest et enregistrez-les.

Moss gyakran kezet, ne menj közösségbe, és olvasgasd a témával kapcsolatos forrásainkat, hogy mihamarabb alkalmazkodhass a kialakult helyzethez. Marii Šuranské učarovaly figurky ze šustí. Ručně vyráběné figurky z kukuřičného šustí. Z báječného přírodního materiálu – kukuřičného šustí , si vyrobíte čerta, anděla a Mikuláše. Figurky ze šústí vytváří Marie Kočišová spolu se svou švagrovou stejného jména, obě vycházejí ze stejných předloh, avšak každá má však svůj osobitý rukopis, a proto je každý jejich výrobek originálem.


Na figurky budete potřebovat kukuřičné šustí. Je vhodné ho sbírat, když už kukuřice dozrála a šustí už je suché. Pozor však na to, aby nebylo plesnivé a také na to, že vzít si klasy jen tak z pole může způsobit problémy.


Osobní zkušenost mám takovou, že když požádáte majitele pozemku, nikdo nemá problém, jde o pár klasů… Navíc potřebujete jen šustí.

Valtické figurky z kukuřičného šustí dobývají svět K lidovému umění se rodačka ze Strážnice dostala již v mládí díky místní lidové tradici. Výroba figurek z kukuřičného šustí a kraslic se stala jejím koníčkem, kterému zůstala věrná i po přestěhování do Valtic, kde pracuje v ústavu biologie obratlovců Akademie věd. Pokud chcete zkusit vyrábět figurky ze šustí (někdy též označovaného jako kukuřičná sláma), musíte si v předstihu nasušit dostatek vhodného materiálu. Na tento účel se nejlépe hodí listeny z ruční sklizně kukuřice.


Vnitřní listeny opatrně oloupejte a usušte. Pamiętaj o myciu rąk oraz izolowaniu się od innych osób. Iva Brožková encontrou este Pin. Encontre (e salve!) seus próprios Pins no Pinterest. Krásná jizba, kde jste mohli koupit opravdu pěkné věci, už zanikla.


Například cimbálovou kapelu (obsazení jsem samozřejmě konzultovala s vnorovskými muzikanty), jízdu králů, betlémy, a různé situace ze života na vsi. Vánoční betlém z kukuřičného šusti č. Krásný vánoční betlém z kukuřičného šustí potěší každou rodinu. Stále je určitá skupina lidí, i mladých, kteří obdivují krásu v tvorbě z přírodních materiálů a mají radost, že si mohou sami vytvořit něco ze šustí , slámy, orobince nebo ze dřeva.


Betlém se skládá ze třech figurek Panny. Zdroj pinu figurky - ze -susti. I když spolu se švagrovou (stejného jména) vycházíme ze stejných předloh, každá máme svůj vlastní unikátní rukopis, takže i zde platí, že když dva dělají totéž, není to nikdy totéž. Z nakoupeného rafiového lýka vyrábí nejen figurky , ale i prostírání, ošatky a košíky. Autor: Archiv ireceptar.


Kukuřičné šustí je časově náročné na přípravu podobně jako žitná sláma, a proto je získává od kamarádky, která se na tento materiál specializuje.

Aby figurky ze šustí mohla pro ÚLUV vyrábět, musela se při jejich tvoření hodně učit, přemýšlet a vymýšlet stále nové originální postavičky. Jejich cenu a smysl určují lidé, kteří si jimi zdobí své příbytky v různých ročních obdobích.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...