čtvrtek 29. září 2016

Čečetka tmavá

Čečetka tmavá

Acanthis flammea cabaret) je drobný pták, zřetelně menší než vrabec, z čeledi pěnkavovitých (Fringillidae). Jde o poddruh čečetky zimní (Acanthis flammea), někdy též uváděný jako samostatný druh. Jde o monotypický druh, dříve uváděn jako ssp. V současné době patří k nejhlasitějším pěvcům na Úpském rašelini. Panasonic - HDC - SD60.


Čečetka tmavá

I když jsou čečetky čilé a neposedné, žijí spíše skrytě a prozradí se především hlasem - drnčivými tóny i typickým če-če-če. K) samice, kroužkované 27. Podkategorie: Pěvci (Passeriformes).


Kuželovitý zobák i nohy jsou šedočerné. Foto: Cephas, licence Creative Commons. Samička je opravdu jen nenápadně hnědě zbarvená s tmavými skvrnami na. Mapa výskytu – čečetka tmavá – Acanthis cabaret.


Jiné jazyky: L: Carduelis cabaret, SK: Stehlík čečetavý, PL: Czeczotka brązowa, DE: Alpenbirkenzeisig, EN: Lesser Redpoll Technika. Ačkoli se v českém názvosloví používá jako název rodový, představuje pouze podrod Acanthis. V ČR hnízdí čečetka tmavá.


V zimě hojně přezimují čečetky zimní (Carduelis flammea) a občas se rovněž v zimním období vyskytne i čečetka bělavá. Programy ČT ČT ČT2 ČT sport a videoarchiv iVysílání. Juvenilní čečetky mohou být pro nezkušené kroužkovatele zaměnitelné s juvenilními jedinci několika jiných druhů pěnkavovitých ptáků, neboť jim na rozdíl od adultů chybí červená čepička. Juvenilním zvonohlíkům, konopkám, či čížkům se čečetky v juvenilním šaty podobají. Tak doufám, že jsem hledal (a nenašel) správně a zakládám nové téma:-) Bohužel na větev si sedla asi na vteřiny(takže mám dva záběry:-) takže to není co bych chtě.


Čečetka tmavá

Procházím si minimalistickým obdobím. Bylo to z ruky, při procházce, cca 6m pak se vyplašila a frnkla. Konopka obecná, Konopka žlutozobá, Čečetka bělavá, Čečetka zimní, Čečetka tmavá 27. V zimě se u nás mohou vyskytovat oba druhy, k jejichž rozlišení je třeba trochu pozornosti a znalostí. Carduelis cabaret), která hnízdí ve střední Evropě, je druh nedávno odlišený od čečetky zimní (Carduelis flammea).


Carduelis flammea cabaret Čejka africká čejka trnitá Hoplopterus spinosus Čejka keptuška keptuška stepní Chettusia gregaria Čejka obecná čejka chocholatá Vanellus vanellus Slovník obsahuje vy. Avibase is an extensive database information system about all birds of the worl containing over million records about 10species and 20subspecies of birds, including distribution information for 20regions, taxonomy, synonyms in several languages and more. Tiež v arktoalpínskom bezlesí sa stretneme so zástupcami vtáčej ríše napr. Podhorské lúky sú na mnohých miestach CHKO útočiskom chrapkáča poľného. Hřbet, ale i spodina těla, je u čečetky zimní světlejší, u čečetky tmavé, jak název napovídá, více do hněda, tedy tmavší.


Čečetka tmavá

I spodina těla je více žíhaná a působí tmavěji. K rozlišení se dá v terénu za dobrých světelných podmínek. Identification record : Lesser Redpoll (Acanthis cabaret) is a bird which belongs to the family of Fringillidés and the order of Passeriformes. Stáhněte si úžasná videa zdarma s motivem Ptáci. SSSR pověst nejlepšího týmu na světě.


Tyto počty lindušky horské jsou ve srovnání s historickými údaji na nejnižších číslech. Dalšími charakteristickými ptačími druhy pro tuto oblast jsou např. Křivatec nejmenší (ohrožený) 18. Krkonošské květy přidal: Šafrán bělokvětý (silně ohrožený) 8.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...