středa 25. listopadu 2020

Vruty do osb desek

Speciální vruty jsou mnohem lepší volbou. K dostání jsou na českém trhu speciální vruty do dřeva, které mohou být mnohem vhodnější volbou. Závity takovýchto vrutů jsou částečně. Bez předvrtání do síly plechu mm.


OSB deska , QSB deska, MDF deska,. Konstrukční vruty do dřeva Paneltwistec,.

Mezi dřevěnými deskami a OSB bude Mirelon. Proto je třeba dbát na rovinnost nosné konstrukce krokví. Nejvhodnější pro přichycení desek CETRIS jsou samořezné vruty s dvojchodým závitem, tvrzeným hrotem a zápustnou hlavou opatřenou břity pro zahloubení. Spojovací materiál – vruty do dřeva, stavební hřebíky, hmoždinky, panty. Při výrobě desek se používá také tekutý parafín ve formě parafínové emulze.


Pro montáž desek můžete využít klasické vruty , vyřezat větrací otvory a natáhnout kovové pletivo, které se připevní pomocí sponek. Různé skalky a pozadí lze do OSB terárií snadno vlepit pomocí lepidla na obklady a zasypat je vrstvou písku. Poté stačí už jen doplnit elektroinstalaci a OSB terárium je připraveno k použití. Množstevní sleva znamená odběr jedné celé palety Osb desek !

SDK deskou do koupelny, občasné stříknutí vody nevadí, ale častý styk s vodou by měl časem na ní vliv. Desky k sobě nebudou tak dobře. Dále zde naleznete další zajímavá související témata. Výhodou desek se spojem na pero a drážku je, že nemusíme používat příčné trámky mezi polštáře.


Hrany každé desky totiž přijdou do středu polštářů. Panely přibijeme hřebíky s malou hlavičkou, desky nad kabely a trubkami přišroubujeme vruty. Může se totiž stát, že se poškodí péra tak, že již nepujdou zasunout do drážek. Druhou vrstvu pokládáme otočenou o stupňů. Spáry musí být kolmo na sebe.


Při instalaci desek používáme hřebíky, sponky nebo vruty. Mezi deskou a stěnou se doporučuje mm mezera. O firmě RH SERVIS Příbram s. Zahradní domky Dřevostavby nové generace. Na to bych položil protikročejovou izolaci s laminátovou plavoučkou. Uvažoval jsem použít dlouhé vruty s talířovou torx hlavou a do betonu SX hmoždinky.


Vruty jsme umisťoval po okrajích desek ve vzdálenosti cca 3mm, a také v ploše desek. Vruty jsem šrouboval tak, aby jejich hlavy nevyčnívaly. Občas se při zašroubování odštípla nějaká tříska, takže před položením finální nášlapní vrstvy jsem celý povrch ještě zkontroloval, a v místě hlav šroubů jsem podlahu zbrousil vibrační bruskou.

I vruty se vyvíjejí 22. Pohled do výlohy železářství může laika udivit. Takové jsou vruty od firmy Fischer. Nakonec přišel na řadu záklop deskami OSB. Perodrážku jsme lepili PU lepidlem, které jsme vždy nanesli na pero a pak zasunuli do drážky a natloukli a zajistili vruty.


Občas byly desky prohnuté a byla fuška zacvaknout pero do drážky, palička přes špalíček ale vždy pomohla. Zde musím říct, že vata, ač byla kvalitně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...