pátek 9. října 2020

Vánoční ozdoby ze šustí

Pak dám šustí do povlaku na polštář, který se dá pevně uzavřít na zip a vyperu ho v pračce, aby se odstranil zápach chloru a případné nečistoty. Nemusíte se bát, že vám šustí zanese pračku – pokud bude v dobře uzavřeném povlaku, tak zůstanou všechny nečistoty uvnitř a po usušení povlaku je snadno. Andělíčka podle Lenky Kmoškové ze Sebranic zvládnete určitě vyrobit i sami! Můžete si vyrobit i betlém.


Výrobou figurek z kukuřičného šústí pokračujeme v rodinné tradici Ludmily Kočišové Nositelky tradice lidových řemesel.

Jan Poříz - let - ze Studence plete vánoční ozdoby na stromeček. Potřebuje pšeničnou slámu, kterou předem vybělí peroxidem vodíku. Andělíček ze slámy: andělíčka vytvoříme také z obilné slámy. Lidové vánoční ozdoby.


Stěžejní část publikace je věnována ozdobám z přírodních materiálů, např. Pásmo folklorních písní, receptů a ukázek řemesel spojených s vánočními svátky dob minulých. Vánoční ozdoby ze šustí — Za našima humny: Moravské Vánoce, Za našima humny Moravské Vánoce.

Zostaňte v bezpečí a zdraví. Dôkladne si umývajte ruky, vyhýbajte sa kontaktu s ľuďmi a pozrite si zdroje informácií, ktoré vám pomôžu prispôsobiť sa aktuálnej situácii. Ať korálky navlékáte na drátek nebo nasouváte na drátěnou kostru, vzniknou díky jejich rozmanitosti, barvám a technikám nádherné vánoční ozdoby a hvězdy. Díky přesným schématům a popisům je snadno vy. CZ - web zaměřený na všechny techniky ručních prací a kreativní činnosti.


Najdete zde články o vyšívání, pletení, háčkování, drhání, tkaní, patchworku, atd. Objevte kouzlo tradičních českých Vánoc a udělejte si radost nostalgickými ozdobami ze slámy, kukuřičného šustí , dřeva či skla nebo tradičními betlémy, které tak dobře znáte ze svého dětství. Uvidíte, že sváteční atmosféra, která na vás bude dýchat, vás dokonale zklidní a vytvoří příjemný klid a pohodu. Mám to jako koníček, naučila mě to manželova maminka. Už je to čtyřicet roků.


Tady to začala nějaká paní ze Slovenska, která sem přinesla výrobu, prozradila Blažena Žádníková, která přírodní vánoční ozdoby vyrábí už od listopadu. KUKUŘIČNÉ ŠUSTÍ , nebo také kukuřičná sláma jsou listy do kterých je zavinut kukuřičný klas. Po sběru odstraníme vrchní listy, které vlivem počasí zhrubly a ztratily pružnost, ostatní dobře usušíme a uchováme na suchém místě. Pokud máte tu možnost, není od věci si přes léto nasbírat nějakou tu kukuřici a zavařit ji, ovšem kdo by její šustí vyhodil, udělal by pěknou chybu.


Z kukuřičného šustí si můžeme vyrobit také velmi pěkný vánoční řetěz. OZDOBY ZE SLÁMY A ŠUSTÍ Příspěvky.

Tyto kouzelné hvězdičky jsou dělané na formě. Vánoce jsou nejkouzelnější svátky v roce, jsou to svátky klidu a míru. Připravili jsme vám nabídku krásných a originálních dekorací, které vám pomůžou navodit tu správnou atmosféru. Volit lze různý materiál, třeba textil.


V předchozích letech jsme představili ozdoby z různých přírodnin, ze šišek a o. Nejkrásnější ozdoby jsou ty, které si sami vyrobíme a které tvoříme s láskou. Těch pár chvil, které strávíme s dětmi při jejich tvorbě, stojí za to. Děti na ně budou celý život vzpomínat.


Elegantní i hravé jsou tradiční skleněné ozdoby z dílen českých sklářů. Postupem času se centrem výroby foukaných perlí a perlových ozdob stala malá obec Poniklá v Krkonoších – skleněné. Dekorace - ozdoby z dýhy.


Domácí dílnička-Jana Pavlušová. BoldiFresh - výrobky ze šustí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...