pátek 17. července 2020

Výrobky ze starého oblečení

Jak udělat ze starého oblečení nové – úžasné DIY nápady. Jednotlivé DIY nápady jsme opatřili i přibližnými časy, kolik daná výroba trvá,. Riflové kraťasy budou moderní, pokud si vystřihnete kusy barevné látky nebo látky s květinovými vzory a jednoduše je na starý kus oblečení. Koberec ze starého povlečení se hodí kamkoliv.


Skvělé na tom je, že si můžete zvolit barvy, styl a velikost podle sebe.

Je příjemný i na zahradu místo deky. Jeho silnější vrstva zabrání prochladnutí od země. Pásek ze starého trička Návod jak vytvořit pohodlný pásek ze starého trička zde Dětská čelenka Dětská čelenka ze starého trička - snadno a rychle.


Linoryt bez lina aneb recyklace termokrabičky od jídla fotonávod zde Papírový lustr - Ikea koule I. Co dělat, když se okouká papírová koule z Ikei. Nebo se nadchnu u fotky přešitého oděvu z vyřazené pánské košile. Zrodí se mi v hlavě nápad.


Tohle přešiju, upravím, upcykluji.

Navíc s rozcestníkem sdílených šicích dílen a kurzů šití. Oblečení se velmi rychle onosí a rozpadne. Jenomže tento způsob oblékání není ani ekonomický, ani ekologický.


Málokdo si může dovolit kupovat si co čtvrt roku nové kousky do šatníku a také tak vzniká neuvěřitelné množství odpadu a spotřebovávají se zdroje. Proč si z ní ale neudělat také koníček? I když nežijete ve srubu, můžete ve svém domově vytvořit iluzi, jako byste v něm žili, tím, že jednu ze stěn pokryjete dřevěnými plaňkami.


Jedná se o relativně jednoduchý projekt. Stačí si jen vybrat stěnu, kterou chcete upravit, a přidejte dřevěné plańky, které levně seženete v obchodech pro kutily. Pokud chcete, můžete stěnu natřít a hned si budete. Atypické i moderní a designové kousky si můžete pořídit recyklací použitých věcí, které byste jinak dávno vyhodili.


Vyzkoušejte nápady na výrobu opravdu originální knihovny třeba ze starého žebříku, dřevěných beden, palet nebo dosloužených dveří. Návody, tipy a inspirace na tvoření v udržitelném stylu slow fashion naj. Z bezešvého trička vyrobíte podle našeho návodu několik metrů originálního bavlněného špagátu, který můžete dále zpracovávat. Vyrobte si ze starého oblečení nové.


Jednou možností je prodej nebo darování a druhou – mnohem zajímavější možností – je přetvořit si oblečení k ob. Po ušití džinové tašky zůstaly mi zbytky džinových kalhot a flísové mikiny. Rozhodla jsem se ušit domácí bačkory.

Dlouhodobé střádání vyřazených riflí nám dokonce umožní pustit se do opravdu velkých projektů, jako je například výroba nábytku nebo šití koberců z rifloviny. Pojďme se nyní společně podívat na inspirativní nápady, které již zdobí. Dejte svému oblečení druhý život!


Jednoduchý tip na oživení některého z vašeho oblečení. Recyklace oblečení – šití ze starého trička nové. Aneb jak si vyrobit ze starého trička nové.


Jillian Owens kupuje a přešívá staré oblečení. Podívejte se na blog Prošikulky. Témata článku: šaty, oblečení , Móda. Přeneseme-li přístup Kintsugi do vašeho šatníku, můžete oblečení , které už má nejlepší dny za sebou, s láskyplnou péčí vdechnout nový život.


Pokud na jeho nedokonalosti pohlížíme jako na kapitoly jedinečného příběhu, dokážeme je proměnit ve ctnosti a ze starého oblečení udělat opět nové. Prázdné plastové PET lahve nemusíte vyhazovat do koše nebo do tříděného odpadu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...