středa 1. dubna 2020

Muffiny se smetanou

Muffiny se zakysanou smetanou. Rychle a snadno připravený moučník. Podávejte třeba se zavařeninou, ke snídani nebo k odpolední kávě. Dále si připravíme formu na muffiny , kterou si naplníme těstem a vrch si potřeme vejcem.


Pečeme při 1stupních zhruba minut.

Můžeme přizdobit moučkovým cukrem či rozpuštěnou čokoládou a ovocem. Určitě si také pochutnají! Recept si zatím oblíbili kuchaři. Heru a oba cukry umixujeme, přidáme celá vejce a smetanu.


Rozmixujeme, nebo umícháme do jemné hmoty, poté přidáme hladkou mouku smíchanou spolu s práškem do pečiva. Vymícháme, těsto je hustší, ale poku. Vybírejte vyzkoušené recepty na Čokoládové muffiny se smetanou , Čokoládové muffiny , Straccatellové muffiny se zakysanou smetanou , Ďábelsky čokoládové muffiny , Čokoládové zamilované muffiny nebo některý z dalších receptů v naší kuchařce a připravte si chutný a vyjimečný pokrm nebo nápoj.


Těstem naplníme formy a muffiny pečeme asi - minut v předehřáté troubě.

Upečené muffiny necháme vychladnout. Banánové muffiny se smetanou a čokoládou podáváme pocukrované cukrem moučka jako dobrou svačinu ke kávě nebo čaji. Vejce rozmícháme se smetanou a olejem.


Poté vmíchame do suché směsi. Opatrně promíchat, aby se vše spojilo, nemíchat příliš intenzivně. Těsto naplníme do košíčků a pečeme minut. Pak necháme minut vychladnout a podáváme. Zdravím, musím se podělit o radost, dneska jsem podle základního receptu vyzkousela poprvé muffiny.


Je to super, povedly se a chutnají skvěle:-) Do těsta jsem dala 200g čokoládový jogurt a nakonec nadrobila jeden švstkový perník. Vše jsem dělala jen vařečkou , tak jak je psáno nahrubo. Už se těším, až budu zkoušet jiné dobré varianty.


Mufiny se zakysanou smetanou recepty, které budete milovat. Pravděpodobně nejčokoládovější a nejlahodnější muffiny. Vzniklou smetanovou směs přidejte do první mísy k žlutému těstu a promíchejte, aby se vše spojilo. Zároveň pro vás hledáme mezi podobnými recepty.


Mně se osvědčil tento recept, který jsem si nakonec sama sestavila a nejvíc mi vyhovuje.

V míse vyšleháme cukr, vanilkový cukr a vejce. Přidáme olej, přilijeme mléko a promícháme. Potom přidáme prosátou mouku a prášek do pečiva. Nakonec plníme košíčky na muffiny.


Já je dávám skoro plné. Máslo a cukry vyšleháme se lžícemi horké vody do husté pěny. Pak přidáme žloutky a střídavě vmícháme sníh z bílků a moučnou směs (mouka, kypřidlo, kakao). Mističky na muffiny (plech na muffiny ) vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a naplníme těstem - do dvou třetin.


Pokud použijeme papírové košíčky - nevymazáváme. Chybí: mandlové banánové muffiny se zakysanou smetanou krém na muffiny ze zakysané smetany hrníčkové muffiny muffiny s kousky čokolády mimibazar Lidé také hledají. Jen tak na plechu v papírových košíčcích, to by bylo hodně těžké, abys z toho vykouzlila nějaký pěkný tvar.


Pořiď si formu, fakt doporučuji.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...