pondělí 24. února 2020

Podbití palubkami

Podbití ale zvládnete i svépomocí. Nejjednodušší variantou je podbití palubkami , protože nebudete potřebovat žádné speciální nářadí, vystačíte si s kotoučovou pilou na dřevo či plasty (podle materiálu palubek). Takový malý návod jak se dělá podbití střechy.


Já zvolil tento postup (nejsem však profesionál a nevím, jakou máš střechu ):. Záklop přesahu střechy je zakrytý smrkovými palubkami ve stejném nátěru jako ostatní viditelní dřevěné prvky.

Dřevěné podbízí střechy shora- plusy - podbití palubkami vypadá nejlépe ze všech druhů podbití - může si jej vyřešit člověk i svépomocí - úspora materiálu, postačí jen palubní desky - různé možnosti barev - lze jej přizpůsobit celkovému vzhledu střechy Dřevěné podbití střechy shora- mínusy - člověk na něj musí myslet hodně předem - dřevo se musí. S plastovými palubkami máme více než let zkušeností. Za tu dobu jsme vystřídali nejen řadu dodavatelů, ale také nasbírali značné zkušenosti. Výsledkem je nová plastová palubka. Na podbití palubkami nepotřebujeme ani žádné speciální nářadí, postačí nám pouze kotoučová pila na plast nebo dřevo, podle vybraných palubek, dále sponky a vruty na uchycení.


Pro uchycení palubek je znám systém Pero-drážka nebo klasický systém uchycování každé palubky zvlášť tak, jak to znají starší generace. Prosím o radu, jak na podbití přesahů střechy palubkami. Dům je dřevostavba, střecha je ze sbíjených vazníků, přesah střechy po celém obvodu 1m, půdorys obdélníkový, na jedné hraně vytažen přístřešek cca 4x5m.

Zadání Jedná se o podbití krovu palubkami u Bungalovu. Montážní výška je 5m celková plocha je cca 35m2. Místo realizace Rančířov, Jihlava. V případě dotazů mne kontaktujte, děkuji. Kotvení palubek probíhá nerez sponami.


Nejprve jsme si změřili přesah střechy v každém směru, tzn. K tomu nám pomohla příručka stažená z internetu od výrobce střešní krytiny. Z boků je to více méně dáno. Jedna se o podbití pohledu sedlové střechy, cca 30m2. Cenu nedokážu odhadnout.


Může být nabídnuto, jak podbití dřevěnými palubkami nebo i plastovými. Jaký je v tomto případě postup zjišťování nejnižšího bodu střechy , abych to všechno dal do roviny. Ač jsou to vazníky, tak jsou tam určité rozdíly, jak si za dva roky sedly.


Toto podbiti strechy jsem delal na dome u svagrove - ze smrkovych palubek natrenych 2x lazurou xyladecor. Obkladové a fasádní palubky v nejvyšší kvalitě. Nakupujte kvalitní plastové palubky levněji.


Plastové profily jsou kašírovány výhradně vysoce odolnými fóliemi Renolit Hornschuch, které dodávají palubkám dlouhou životnost a odolnost.

Tradičně zhotovené podbití střechy není nikterak extrémně namáhané a ve většině případů je i ukryté před dopady slunečního záření. Při použití kvalitního tenkovrstvého nátěru získáte dokonalou ochranu bez nutnosti obnovy a�. Pod obchodním názvem Palubka provádíme systém exteriérových plastových obkladů, obecně označovaných jako plastové palubky. Ten je tvořený komůrkovými lamelami opa.


V první řadě je třeba říct, že ten. Jak nejlépe udělat podbití ? Poptávám podbití přesahu střechy dřevěnými palubkami tl. Palubky jsou již natřeny a připraveny k montáži.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...