pátek 1. listopadu 2019

Výrobky z kukuřičného šustí

Nabízíme velikonoční kraslice a výrobky z kukuřičného šustí. K tradičním ručním pracem, které nás okouzlují, patří spřádání ovčího rouna na kolovrátku. Podívejte se na další nápady na téma Umění a řemesla, Řemesla a Panenky. Unikátní pohyblivý Podřípský betlém se rozrostl do mimořádných rozměrů 4x2x1m. Tento betlém je v současnosti ojedinělým unikátem v České republice.


Marie Kočišová výrobou figurek z kukuřičného šústí pokračuje v rodinné tradici po své tchýni Ludmile Kočišové „Nositelce tradice lidových řemesel“, která je výrobou figurek z kukuřičného šústí proslulá.

Výrobky z kukuřičného šústí Vnorovy. Figurky ze šústí vytváří Marie Kočišová spolu se svou. Velikonoční kraslice a výrobky z kukuřičného šustí. Kraslice husí děrované zlaté.


Výrobou figurek z kukuřičného šústí pokračujeme v rodinné tradici Ludmily Kočišové Nositelky tradice lidových řemesel. I když spolu se švagrovou (stejného jména) vycházíme ze stejných předloh, každá máme svůj vlastní unikátní rukopis, takže i zde platí, že když dva dělají totéž, není to nikdy totéž. V konečném výsledku je každý výrobek originálem.


Slámové kraslice, které vyrábí.

Z kukuřičného šustí lze snadno vyrobit takzvaný nekonečný provázek, velmi vhodný k tkaní prostírek, podložek pro hrnec, rohoží, ale i prostorových předmětů jako různých dóz, obalů na květináč nebo velmi pevných tašek. Sérii článků o tkaní z. Tkanina z šustí se vyznačuje velkou trvanlivostí a výrobky leckdy jejich uživatelům vydržely i po celý život. Sada prostírek se může stát milým a praktickým dárkem.


Technikou tkaní jsme z kukuřičného šustí ji zhotovili podložku pod horký hrnec – ZDE a figurky – ZDE. Nejvhodnější doba pro sběr šustí je v době. Vítejte v našem obchůdku! Jsme rádi, že jste zavítali na stránky našeho obchůdku, ve kterém Vám nabízíme tradiční rukodělné výrobky - velikonoční kraslice a výrobky z kukuřičného šustí. Vaše cena: 12Kč 11Kč ————— Husičk.


Skořápka z husího vejce zdobená děrováním. Cena Vladimíra Boučka za zachování a rozvoj lidové umělecké výroby v regionu. Návod jsem tehdy na internetu nenašla vůbec žádný. Figurky jsem tehdy vyráběla metodou pokus-omyl a překvapivě jsem nakonec nevyhodila ani jednu figurku.


O výtvarce se nenudíme. Liberce do Jablonce, ale stálo to za to, z kukuřičného šustí se dětem výrobky moc povedly. D planety- technikou kašírování jsou také báječné.


Tichý chod koleček, šlapání pedálků a hebkost ovčího kožíšku jsou příjemná činnost.

Pozvolna vpouštíme hádka z ovčích chloupků do trubičky, kde se rouno mění v tenkou nit. Dvě nitky se poté seskají na. Paní Michálková se zabývá výrobou předmětů z kukuřičného šustí. Pletení z něj je dnes vymírající řemeslo, které bylo rozšířené především na jižní Moravě a na Slovensku. Základem této techniky je provázek, který je postupně splétán ze šustí a zárověň vplétán do připravených forem a rámů, které určují tvar výsledného výrobku.


Vyhledávání Hledat: Betlémy z kukuřičného šusti. Vánoční betlém z kukuřičného šustí. Zina Juřicová z Valtic tvoří figurky z kukuřičného šustí od mládí.


K lidové tvorbě přivedla nejen svou dceru Radmilu, ale i manžela.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...