čtvrtek 28. listopadu 2019

Jak se zbavit kočky ze zahrady

Jak dostat kočky ze zahrady. Svoji zahradu máte jistě rádi, ale bohužel ji mají rády o sousedovic kočky. Pokud si kočky z vaší zahrady dělají zácho nebo okusují vaše rostliny, jistě chcete zjistit, jak se jich zbavit. Velmi ekologický způsob, jak se škůdců zbavit. Kočky nesnášejí vůni česneku nebo rozmarýnu.


Pokud tedy chcete kočky ze zahrady vyhnat, vysaďte tam i tyto rostliny.

V případě záhonů je účinná routa voňavá nebo kopřivěnka psí, která také kočky odpuzuje. Pozor však na bylinky jako medovka nebo máta. Kočky patří k nejoblíbenějším domácím miláčkům. Dokonce i těm tulákům bez domova většinou někdo nachystá misku s nějakým jídlem. Je jen jedno místo, kde kočky převážně moc vítané nejsou.


Jedná se o malé ozdobné zahrady , kde větší množství chlupáčů bez domova dokáže napáchat nemalou škodu. Potřebuji poradit, jak se zbavit cizích koček na zahradě. Courají nám přes zahradu, kálejí nám tam a jedna je dokonce tak drzá, že když otevřu dveře na terasu, vleze mi až do domu.

Já mám na kočky alergii, takže je to pro mě strašné. Mám zkušenost, že vlastní kočka se na zahradu nikdy nevykadí – chodí až za plot mimo. Chtěla bych se zeptat, jestli nemáte nějaké zkušenosti jak vysvětlit kočce , že se. Díky postřiku se budou místům vyhýbat již po krátké době. A nemusíte se bát, koření chlupatým postrachům zahrádek nijak neublíží.


Schovávejte si zbytky růžových keřů, a až budete sít a sázet, dejte je mezi řádky zeleniny a do květinových záhonů. Kočky se od nich budou držet v uctivé vzdálenosti. Ať už chcete vaši vlastní kočku odpudit od nějakého místa v bytě, nechcete, aby vám sousedova kočka chodila na zahradu, nebo vás obtěžují okolní toulavá zvířata, můžete se naučit odpuzovat kočky bez toho, abyste ublížili.


To že kočka chodí jen do hlíny je blbost na vlastní oči jsem viděla jak vesele koná potřebu přímo do trávy proč by se špinila s hlínou. Jsem s toho docela nešťastná protože mám malé dítě a nechci aby v létě někde vyhrabalo kočičák ☹ Dva kocouři jsou. Prý rostlina šanta kočičí je pro kočky neodolatelná a táhnou se za ní. Tak jí vysadit někam daleko a zkombinovat to třeba s tím h. Taky jsme meli problem se sousedovic kockou. Bojovat s tím, že chodí na naše záhony kočky vykonávat svou potřebu, můžeme buď po dobrém a nebo po zlém… Nejdřív se zkusme se domluvit.


Pokud nechceme být na kočky vyloženě zlí, zkusme se zamyslet nad tím, zda jim v zahradě nevěnovat trochu prostoru a do něj je nějak nalákat. Jak odehnat kočky ze zahrady. Jak zabránit kočkám vstupovat na váš pozemek?

Venku můžeme vyzkoušet nepříjemně zapáchající, mnohdy kuriózní, substance. Asi každý ve vsi nebude pobíhat po zahradě se čtečkou čipů. Jak se zbavit strachu ze zubaře? Tak za prvé, určitě se svým doktorem mluv.


Klidně mu řekni, že se bojíš, že jsi na zuby citlivá (pravda, to mu asi říká většina jeho pacientů) nebo prohoď něco o počasí. Jenže nám tam ted začaly chodit kočky (asi), zahrada je uzavřená, ze všech stran oplocená, takže se tam asi ani nic jiného dostat nemůže. Máme stejný problém, taky nám chodí kočky na zahrádku, i když bydlíme ve městě. Manžel dlouho něco hledal na netu a našel el. Ahoj holky, obnovuji diskuzi potrebuju radu, kocky z okoli si u nas na zahrade udelali s prominutim sraci koutky, uz me to nebavi, zahrada mala hovna vsude a dite co za chvilku bude lozit, takze potrebuju radu jak to ty kocky odnaucit, abych nemusela mit strach, ze dam dite do travy a ono se mi vyrochni v tech hovnech, navic nevim, cim to krmi ale nektara z tech kocek ma vylozene prujem prosim.


Skunci jsou sice obecně neškodní, ale vyplatí se nepřibližovat se k nim. Nikdo nechce, aby na něj skunk vystříkl svůj zápach, nebo aby ho pokousal skunk se vzteklinou. Dalsim problemem jsou slimaci, nevim, jak se jich zbavit , protoze zaslapovat je apo na to nemam zaludek.


Mne by ani tak moc nevadili, kdyby mi neozrali veskere bylinky, co jsem si zasadila. Obzvlast bazalka jim moc chutnala. Vim, ze existuji nejake granulky, ale to se zas bojim kvuli sousedovym kockam.


Meto jak se zbavit pařezu, je opravdu hodně. Sáhnout můžete po chemických přípravcích, ale jde to i čistě ekologicky. Ideální způsob neexistuje, záleží na konkrétní situaci a hlavně na tom, jak rychle budete chtít starý pahýl zlikvidovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...