čtvrtek 17. října 2019

Dřevěná podlaha na hlíně

Betonová podlaha na hlíně – DŮMACHALUPA. Dobrý den, rád bych s někým skonzultoval návrh skladby nové betonové podlahy na chalupě. Poradil mi ho kamarád a některými věcmi si.


Podlaha v let staré dřevostavbě 19. Dřevěná podlaha na chalupě 23.

Nová betonová podlaha na hlíně 23. Masívní dřevěná podlaha položená na trámy, které jsou na ušlapané hlíně , jak tohle asi mohlo dopadnout? Někdo čekal, že asi dobře. Jo vlhkost je sviňa :-) Realizace cca před šesti lety a takhle to dopadlo. Rádi bychom měli klasickou prkennou podlahu z palubek.


Průměrná délka se pohybuje okolo 2cm. Kvalita našich podlah je. Třívrstvé dřevěné podlahy si našly své pevné místo na našem trhu již před mnoha lety.

Třívrstvá dřevěná podlaha , jak již název napovídá, se skládá ze tří vrstev. První, nášlapná vrstva je z ušlechtilého dřeva, většinou o tloušťce cca mm. Druhá, střední vrstva zajišťuje stabilitu vrchní nášlapné.


Levné dřevěné plovoucí podlahy - velký výběr naleznete online na BauMax. Přesvědčíme Vás o tom, že náš sortiment vyniká nejen širokou nabídkou, vysokou kvalitou a dostatečným množstvím, ale vždy nejnižší cenou na trhu! Aby nám podlaha sloužila po dlouhá léta tak, jak si představujeme, je potřeba dodržovat určité zásady - montáží počínaje, údržbou konče. Dvě spodní vrstvy tvoří konstrukci jednotlivých lamel, které zajišťují stabilitu. Vrchní vrstva stejně jako u dvouvrstvé, je vyrobena z tvrdého dřeva a tvoří dekor dřevěné podlahy.


Pod podlahou jsou plísně, dřevomorka a hlodavci. Masivní dřevěná podlaha je tradiční způsob podlahové krytiny. Je tvořena jedním kusem dřeva. Po položení masivní dřevěné podlahy však ještě není úplně hotovo. Její povrch je nutné na místě zbrousit a zakonzervovat.


Původně byla jednotlivá prkna stloukána hřebíky, přišroubována nebo lepena. V minulosti mezi sebou prkna většinou nebyla pevně spojena, což. Tomu lze předejít jednak kvalitní instalací dřevěné podlahy (minimalizace vzniku spár mezi jednotlivými prkny) i vhodnou údržbou.


Riziko mechanického poškození.

Samozřejmě záleží na druhu dřeva i jeho ošetření. Mezi odolnější druhy dřeva patří borovice, smrk nebo tropické dřevo. Můžete si však pomoci i předem naimpregnovanou úpravou dřeva, díky které je dřevěná podlaha chráněna proti hnilobě, stárnutí, červotočům nebo. Tato skladba zajišťuje, že je třívrstvá dřevěná podlaha stabilnější.


Výhodou třívrstvé dřevěné podlahy je možnost renovace. Broušením je možné ji renovovat až třikrát, což výrazně prodlouží její životnost. Nezanedbatelná je také hřejivost, pružnost a nízká kročejová hlučnost.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...