středa 7. srpna 2019

Sádrové omítky svépomocí

Kolik mě ta sranda stála ? Provádění sádrové vnitřní omítky svépomocí. Po důkladném připravení podkladu se můžeme pustit do přípravy materiálu. Do kýblu nalijeme potřebné množství záměsové vody a nasypeme omítkovou směs a důkladně promícháme elektrickým míchadlem. Po promíchání směsi s vodou necháme připravenou omítku cca minut.


Ahoj, VPC jste před omítkami penetrovali nějakým adhezním můstkem dle do.

Při aplikaci sádrové omítky se začíná vždy stropem a samotná aplikace se skládá ze tří fází. V prvním kroku se omítka nastříká na podklad a na hrubo se stáhne stahovací latí. Jak správně, rychle a bez broušení získat dokonale hladké stěny a stropy. Ideální je asi si nechat udělat od firmy, která se na ně specializuje a zedníky má poláky.


V Polsku se omítky dělají již několik let a naši fachmani se jim stále brání, takže než je budou umět dobře bude to ještě generaci trvat. Svépomocí se dá zvládnout realizace přípravy podkladu (postřiku) a vrstvy jaderné omítky. Třeba si dát pozor hlavně na dosažení požadované rovinnosti a svislosti omítky , protože štuková omítka jen kopíruje jádrovou omítku.


Hmoty pro ruční nanášení se nedají aplikovat strojně, některé strojní omítky se ručně zpracovávat dají. Sádrové omítky se dělí také podle zpracování.

Strojní aplikace je výhodná při omítání velkých ploch, naopak ruční sádrová omítka se hodí pro drobnější práce, jako je začišťování ostění a lokální vysprávky, oprava ulomených hran tvárnic. Moderní sádrové omítky jsou velikým přínosem pro usnadnění práce při omítání v bytě. Nanášejí se snadněji, rychleji tvrdnou a mají hladší povrch než vápenocementové omítky. K „suché stavbě“ pevných stěn můžeme zvolit sádrové desky. Využívají se k pokrytí hotových omítnutých stěn či ke stavbě nezatížených příček.


U těchto desek se setkáme. Chvíli jsme ještě uvažovali, že bychom dělali omítky sádrové. Výhodou je, že nemusíte dělat štuky, tj. Takže my štuky necháváme až na konec. Nevýhodou sádrové omítky je její kyselý charakter.


Na rozdíl od zásaditého cementu, který chrání kovy proti korozi (princip železobetonu), v kyselém prostředí sádry je urychlena oxidace většiny kovů, a proto se musí před stykem se sádrou chránit minimálně základním nátěrem (proto se nesmí v anhydritu používat kovové výztuže). Jemné jednovrstvé strojní sádrové omítky jsou určeny k omítání veškerého zdiva a veškerých druhů stavebních konstrukcí v interiéru. Svými vlastnostmi splňují všechny nároky moderního stavitelství. Na svých stránkách píšu o cestách a chybách, s kterými jsem došel ke zvoleným cílům. Cíle se občas během cesty změnily.


Nabízíme kvalitní a rychlou realizaci omítek - sádrové , jádrové, fasád či štuků. Poptejte nezávazně cenovou kalkulaci. Odlišné jsou typy pro vnitřní a vnější použití a výběr záleží i na tom, budeme-li pracovat ručně, nebo práci svěříme příslušnému stroji.

Podle oblasti využití je dělíme na zdící malty a dále omítky pro vnitřní a venkovní užití, případně i omítky univerzální. A podle druhu zpracování pak na omítky prováděné ručně či strojově. Tím může být vápno a cement, ale i další materiály. Omítky jsou děleny i podle druhu použitého pojiva.


Stejně jako u klasických omítek lze současné omítky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...