úterý 23. července 2019

Ocelové zárubně pro dodatečnou montáž

Typ ocelové zárubně , který je určen pro suchou montáž již hotových světlíků a průchodů. Její výhodou je různá nastavitelnost ústí až 25mm. Díky této vlastnosti se hodí především pro rekonstrukce.


Zárubeň pro dodatečnou montáž , typu - DZUP Ocelová zárubeň typu DZUP s těsněním, označovaná také jako dvourámová, je určená pro kompletně hotové zděné příčky. TYPOVÉ OCELOVÉ ZÁRUBNĚ. Vezdění ocelové zárubně není tak složité, jak by se mohlo na první pohled zdát.

Zdárný a rychlý postup však vyžaduje určitou praxi, kterou nejlépe získáte po boku zkušeného zedníka. V každém případě je nejdůležitější ocelové zárubně při zazdívání dokonale vyrovnat a správně rozepřít (viz postup), aby se nezdeformovaly. Také je rozdíl, zda osazujete ocelovou zárubeň do klasického zdiva či do sádrokartonu. Ocelové zárubně pro sádrokartonové příčky mají odlišný vnitřní profil, který umožňuje snazší napojení zárubně na ocelové profily příčky a sádrokartonové.


Ocelové zárubně KERVAL zakončovací pro sádrokarton typ SHB K – rozmístění kotev pro montáž zárubně do sádrokartonu. ZAKO Kooperativa v Receptáři Prima nápadů na TV Prima. Základní informace o zárubních zako říká Ing.


Firma LIGNIS vyrábí také ocelové zárubně pro dodatečnou montáž.

Na stavbě se kotví do hotových stavebních otvorů pomocí turbošroubů přes trapézové kotvy, které jsou přivařené k zárubni. Zárubeň je vyrobena z pozinkovaného plechu mm silného. Tyto zárubně vyrábíme pro dveřní křídla s polodrážkou i bez polodrážky. Kovové zárubně mohou být jednodílné zabudované či dvoudílné pro dodatečnou montáž.


Mohou zajistit plnou funkci protipožárních a bezpečnostních dveří. Vstupní bytové zárubně byly zpravidla osazovány do zděných (cihelných stěn), kdy po jejich vybourání vznikne členitý stavební otvor, který není příliš vhodný pro použití zárubně pro dodatečnou montáž – např. Většinou se tak v těchto případech používá zárubeň pro zazdění (dozdění nebo dobetonování) do vzniklého stavebního. Zárubně jsou určeny pro dodatečnou montáž do hotových vnitřních stavebních otvorů. Další výhodou je suchá montáž ve finální fázi výstavby, jsou oboustranné (pravé nebo levé).


Standardně se dodávají bez podlahového zapuštění. Součástí dodávky jsou dva, nebo tři závěsy a pryžové těsnění šedé barvy do drážky zárubně. Cena OKZ se řeší individuálně (dle typu kovové zárubně , způsobu jejího zazdění a potřebné šířky krycí obložky).


Vzhledem k tomu, že existuje několik různých typů starých ocelových zárubní, je vždy nejlepší nejdříve možnost obložení. Firma usadila ocelové zárubně tak, že odřízla. K montáži je však nutné nejdříve zazdít dveřní zárubně. Staré ocelové zárubně už dávno vyšly z módy.


Nabízíme ocelové zárubně pro zděné příčky z cihelného zdiva, z porobetonových tvárnic a pro lehké montované příčky ze sádrokartonu.

V naší rozšířené nabídce najdete také např. Montáž a demontáž bezpeč. Další variantou jsou obložkové kovové zárubně pro dodatečnou montáž.


Fungují stejně jako dřevěné zárubně , jen jsou odolnější. Dodávají se v konečném nátěru dle vzorníku RAL a obloží se jimi stavební otvor. Pro montáž do hotového otvoru, např.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...