úterý 30. dubna 2019

Zazimování lilií

Great for seo boost, more traffic, more sales. and GMB embed allowed ! Get Featured on ABC, CNBC, CBS, NBC. Cibule lilií vysazujeme hluboko. Nad cibulí vysazenou do země má být třikrát vyšší vrstva hlíny, než je průměr samotné cibule. Hodláme-li lilie pěstovat v těžších půdách, vysazujeme cibule lilie do hloubky odpovídající dvojnásobku průměru cibule. Před výsadbou je vhodné cibule lilií namořit fungicidními.


Nejranější druhy, jako je lilie bělostná, lilie cibulkonosná, lilie zlatohlavá, začínají rozkvétat v červnu. Většina druhů kvete v období od července do srpna. Začínáte-li s pěstováním lilií , doporučujeme vám raně kvetoucí druhy, lilii tygrovanou, lilii královskou, která je.


Lilie jsou poměrně odolné rostliny, a proto jejich zazimování není třeba. Výjimkou je pouze situace, kdy jste lilie sázeli pozdě na podzim. V takovém případě výsadbu lilií pro jistotu přikryjte suchým listím, slámou nebo chvojím.


Pro pěstování lilií je velmi důležitá zemina, do které jsou jejich cibule vsazovány. To říká Václav Tyle, radí, jak pěstovat lilie takovým jemným šetrným způsobem. Pokud byste se chtěli zeptat na cokoli, co se týká pěstování lilií ,. Díky mnohým novinkám v sortimentu lilií se setkáváme s. Pro optimální výsledky zvolte hnojivo, které pomáhá při.


Přezimování, zazimování lilií , kdy přesadit lilie? Odkvetlé lilie dejte na místo chráněné před deštěm a počkejte, až rostliny zatáhnou (zežloutne nadzemní část), pak stonek opatrně vykruťte. Chcete-li lilie přesadit, pak „ze země do země“, nemusíte je nechávat zasychat jako jiné cibuloviny. Dobrý den, prosím o radu, jak zazimovat cibule lilií mimo záhon. Určitě není pro žádného zahrádkáře horší jarní nález než zcela na prvočísla rozložené a okousané cibule lilií , kterých je pak plná mísa.


Existuje na 1druhů lilií a mnozí pěstitelé jejímu kouzlu zcela propadli. Zakrslé druhy se hodí do nádob nebo do skalek, další druhy jsou vhodné do trvalkového záhonu. Podle stavby květu se člení na miskovitý, trubkovitý a turbanovitý květ.


Balkonové (hrnkové lilie) jsou v nabídce mnoha barev a jak je u lilií obvyklé, mnoho kultivarů má květy vícebarevné. Květy miskovitých druhů se. Lemování květů, jinobarevný střed (hvězda), tečkování, zvlněné okraje květních plátků – co kultivar, to jiná kombinace.


Jmenovat mohu například srdcovky, třemdavu, čemeřice, bohyšky, pivoňky, terčovky a palmovou lilii (Yucca filamentosa). Jsou hodně odolné proti mrazům, ale nic nezkazíte, pokud použijete kryt z chvoje na Kniphofii nebo Yuccu – jde spíše o zastínění listů, jež bývají v zimě poškozeny sluncem nebo ledovým větrem. Pěstování lilií v květináčích Pěstování lilií v květináčích je velmi oblíbené, protože má celou řadu výhod.


Takto pěstované lilie mohou kvést kdykoliv během roku, záleží, kdy je vysadíme. Pro výsadbu použijeme kvalitní zahradní substrát. Květináč by měl být co nejvyšší. Na jeho dno dáme vrstvu substrátu, pak uložíme cibuli a zasypeme substrátem.


Kdy sázet lilie Vysazovat můžete lilie z podzimního přesazování , cibule si lze. Výstavy lilií , tulipánů, kosatců, narcisů, gladiol atd. Přesazujeme je až po několika letech. Jakubskou lilii v době květu umístíme na teplé a slunné místo.


Pokud ji pěstujeme jako pokojovou květinu, kvete zpravidla v květnu až červnu. Po odkvětu vyrůstají listy. V této době je vhodné umístit cibule do volné půdy. Rostlinu vyjmeme s celým balem z květináče a opatrně zasadíme.


Na podzim ji vyjmeme a uložíme při pokojové teplotě. Protože cibule lilií jsou poměrně drahé a vzácné chráníme je před hlodavci košíčkem z drátěného pletiva nebo květináčem. Některé druhy na jaře vysazovaných lilií nesnášejí vápno.


Lilie sázíme podle velikosti cibulky do hloubky až cm. Několik dalších odrůd dovezených lilií je ze skupiny „Trubkovitých — Aurelian hybridů“. Jsou to odrůdy Helios, Black Dragon a Royal Gol který patří do podskupiny čínských trubkovitých lilií. První z nich, odrůda Helios, má klasické trubkovité široce otevřené květy barvy zlatožluté.


Nikdy pro zazimování rododenronů nepoužíváme neprodyšné folie - byť třeba s otvory na několika místech. Zimní kryt má sloužit jako ochrana před sluncem, ne jako skleník a mohlo by se snadno stát, že se rododendron předčasně probudí, naraší a při dalším mrazu ošklivě pomrzne. V této sekci najdete širokou nabídku jak jarních tak podzimních cibulovin.


Nabízíme cibule tulipánů, cibule modřenců, cibule narcisů, cibule lilií , cibule okrasných česneků, cibule bledulí či sněženek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...