pátek 1. června 2018

Stropní konstrukce elegohouse

Nosná konstrukce systému ELEGOHOUSE obsahuje v řezu více. Výpočet ekvivalentního součinitele tepelné vodivosti nosné konstrukce ELEGOHOUSE. Další doporučené produkty.


Snadné řešení pro stropní konstrukce ELEGOHOUSE přináší jedinečný a vysoce efektivní způsob provádění stropů dovolujících mimořádnou variabilitu technického řešení. Staticky nevyužité místo ve stropní desce je u tohoto systému vyplněno lehkými vložkami z tepelné izolace - polystyrenu. To umožňují stropní konstrukce Elegohouse od společnosti Cemex.

Systémové řešení stropních, ale i základových desek Elegohouse je založeno na kombinaci příhradových nosníků a speciálních polystyrenových tepelně izolačních vložek, které fungují jako ztracené bednění. Základové a stropní konstrukce patří k nejdůležitějším součástem stavby. Jejich správná funkce a provedení jsou podstatné pro spolehlivost a životnost celé budoucí stavby. Elegohouse umožňuje v krátkém čase realizovat konstrukci s vlastnostmi, které jiným systémům chybí. Systém ELEGOHOUSE je dodáván jako kompletní konstrukce včetně vytvoření statického návrhu a kladečského plánu, doplňků, izolace prostupů, ztužujících věnců apod.


Teplý vzduch stoupající vzhůru snadno nevhodně zatepleným stropem pronikne. Celý strop je tepelně odizolovaný a vyztužený pomocí věnců. Všechna nutná kabeláž a instalace je možné vést prostředkem konstrukce stropu.

Elegohouse systémy dodáváme na míru zákazníkovým potřebám, velikostem a užitku prostorů. Připravíme statistické návrhy a geodetické a kladečské plány. Zaručujeme rychlou a zároveň přesnou výstavbu. Zpět na článek ELEGOHOUSE – izolované základové a stropní konstrukce. Stejně jako na každou stavební konstrukci, jsou i na stropní konstrukce kladeny požadavky na únosnost, stabilitu, tepelně-technické a akustické vlastnosti a na odolnost proti ohni.


Vazníkové konstrukce lze použít i pro domy s obytným podkrovím, pokud je spodní stavba k tomu vhodně přizpůsobena, zejména provedením vnitřních příček (nosných stěn) tak, aby stropní konstrukce , kterou v tomto případě tvoří spodní pásnice příhradového vazníku a mezilehlé stropní trámy, byly podepřeny přibližně uprostřed rozpětí stavby. Izolované základové a stropní konstrukce ELEGOHOUSE. Chyby v provedení základů a stropů se vždy nepříjemně promítají do ostatních konstrukcí. Proto vznikl sofistikovaný systém ELEGOHOUSE.


Základový systém ELEGOHOUSE je řešení, které eliminuje většinu nevýhod zmíněných postupů pro stavbu základových desek. A odstranění takových chyb je obtížné. Inovativní systémové řešení využívá kombinaci osvědčeného zakládání na pásech s horní samonosnou betonovou deskou, která je navržena podobně jako stropní konstrukce – není tedy závislá na provedení a stabilitě hutněného podsypu.


Cílem bakalářské práce je návrh a posouzení železobetonové stropní konstrukce rodinného domu. V první části statického výpočtu je stropní deska dimenzována dle mezních stavů únosnosti a následně posouzena na mezní stav přetvoření. Dřevěné stropní konstrukce Dřevěné stopy se běžně používaly v bytových, občanských i zemědělských stavbách z důvodu snadného opracování dřeva a tím snadné a rychlé výstavbě stropní konstrukce , okamžité únosnosti, vhodnosti pro atypické stavby, poměrně dobrá tepelná i zvuková izolace a konstrukční spolehlivost.


ELEGOHOUSE využívá kombinaci tradičního zakládání na pásech s osvědčeným systémem příhradových nosníků, které se využívají pro stropní konstrukce , čímž se vytvoří na podkladu nezávislá základová deska. Jedním z takových systému je například základová konstrukce ELEGOHOUSE.

Využívá osvědčené zakládání na pásech, ovšem horní betonová deska je navržena jako stropní konstrukce ! Tepelnou izolaci tvoří masivní polystyrenové vložky vložené mezi nosníky, kde slouží zároveň jako ztracené bednění. Skládaná stropní konstrukce , uložení, montážní podepření a vybetonování. Polystyrenová rohová lišta vhodná k zakončení podhledu ze stropních kazet, zakrytí prasklin v rozích nebo samostatně jako designový prvek interiéru.


Stropní lišta ALaurence.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...