čtvrtek 21. června 2018

Nehořlavá izolace kolem komína

Nehořlavá izolace kolem komína. Dobrý den, potřebuji poradit co dělat v této situaci: máme komín. Zároveň se několikanásobně zvětšila výška tepelné izolace stropů, kterými musí.


Protipožární ochrana komína od dřevěného obložení – Protipožární. Následky nesprávně zaizolovaného stropu kolem komína. U zakončení komína je třeba ukončit tepelnou izolaci alespoň mm pod horní hranou. Až poté pokládáme kolem komína střešní krytinu. Ohřátý vzduch se tak nedostane do systému větrání komína.


Tloušťka vložené tepelné izolace se stanovuje na základě vlastností použité tepelné izolace a provedených zkoušek nebo výpočtu. Navrhnout vhodnou tloušťku izolace proto vyžaduje znát kompletní okrajové podmínky: teplotu spalin, výšku komína , hmotnostní toky spalin atd. To jsou hodnoty, od kterých se pak odvíjí nutná tloušťka izolace , která zajistí správnou.


Tak pokud to tak je a vzduchová mezera je nahoře v hlavě komína uzavřena tak, aby do ní nemohl shora anebo odjinud proudit z venkovního prostředí samovolně studený vzduch pak vzduch kolem vložky bude pracovat podobně jako izolant neboť vzduch je také izolace , takže fungovat by to mělo. Otázkou ještě je, nakolik ta izolace pomáhá mechanicky z boku stabilizovat. Nejde přitom jenom o čistě technický pohle ale v mnoha případech i pohled procesní – dodavatel montáže komína velmi často neví, kdo po něm přijde na stavbu a jak bude poučen o potřebě řešení detailu kolem komína. V takovém případě je vždy výhodnější zajistit vhodné řešení po celé výšce prostupu komína konstrukcí a předejít tak případným.


Dobrý den měl bych dotaz zda se dá změnit výška sopouchu původně byl kotel na tuhá paliva který má vstup do komina zhruba ve výšce 80cm od podlahy a chtěli bychom to vyměnit za krbové kamna s vymenikem ale většina z nich má výstup kolem 1m a vice. Ohledně komina ten byl před x lety vyvlozkovan a tak by mě zajímalo jestli je možné změnit výšku vstupu do komina a. Komín musíme navíc shora utěsnit před každou přestávkou ve výstavbě, jinak konstrukce zvlhne. Především tepelná izolace mezi vložkou a vnitřní stěnou komínového tělesa nesmí přijít do styku s vlhkostí – ztratila by své izolační vlastnosti a vznikly by tepelné mosty. Výstavbu komína zakončíme umístěním. Ve spolupráci se specializovanými prodejci technických izolací nabízíme izolace komínových vložek vyřezávaných z bloků vyrobených z minerální plsti Isover.


Desky mají vyfrézované drážky pro přesnou a snadnější aplikaci do komínových systémů. Izolácia komína z minerálnych vlákien. Další vrstva je tepelná izolace.


Teprve poslední prvek jsou tvarovky, které tvoří obal komínu. Prostor ( dutina ) mezi těmito tvarovkami tovří. Udělat v moderní budově v izolaci střechy 50mm kolem komínu volnou provětrávanou mezeru je s ohledem na tepelné ztráty a těsnost objektu nereálné. Pokud tedy nemůžeme vytvořit 50mm provětrávanou mezeru, měla by být vzdálenost hořlavé konstrukce od komína min 200mm.


Tato vzdálenost by neměla být snížena ani pokud mezi plášť komínu a hořlavou konstrukci vložíme. Průměr uvedený u označení izolace je vnitřní. Komínové izolační pouzdro pro izolaci nerezové vložky. Pokud je jedná o tepelnou izolaci komína , je vhodné používat nehořlavé tepelné izolace , které lze použít až ke komínu.


Mezi nejoblíbenější stavebí a tepelně izolační desky patří Skamotec, Thermax, Silca či Promasil. Izolace krbu si vyžaduje použití kvalitních materiálů. Tyto izolační desky jsou pokládány za ty nejlepší, které můžete sehnat na našem trhu.


Srovnejte ceny produktů internetových obchodů. Nově přehlednější a rychlejší. Ten plech nedovolí aby stoupla teplota na takovou hodnotu aby dřevo se mohlo vznítit. Jinak ta teplota uhelnatění je někde nad 200°C.


Plech to případné teplo odvede na jiné (odvrácené) strany. TYPICKÉ APLIKACE: Izolace potrubí, izolace kabelových vedení a kabelů, základní materiál pro zašívané izolace , ohni-vzdorné závěsy, izolace parních a plynových turbín, ochrana výfukových potrubí, automobilový průmysl, ochrana při svařovaní apod.

Nehořlavá izolace kolem komína

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...