středa 25. října 2017

Suchý beton postup

V případě plochy velké je časově i finančně úspornější použít suchý beton namíchaný a dovážený z betonárky. Ale stavba opěrné zídky, betonových patek pro plot a podobné střední úpravy vašeho domu, či pozemku si nevyžádá mnoho času pro namíchání betonu doma a co víc, ušetří vám peníze. Suchý beton oproti klasickému. V případě stavby domu potřebujete mít nejprve vylité kvalitní základy. V dnešní době se téměř nestaví domy se sklepem, a tak se většinou řeší základy vytvořením takzvaného plata.


Na tento podklad je již přímo stavěn celý dům.

Dále je tento beton ještě izolován, takže u něj. Klasicky beton som tiez este nemiesal, tak preto sa pytam emoticon dal by som si ho doviezt ale v sobotu. Postup kladenia zámkových dlažieb na betón.


TECHNOLOGICKÝ POSTUP PRI LEPENÍ VINYLOVÝCH PODLÁH MAGIC FLOOR. Ak vám prídu stavať plot povedzme výšky. Takto jednoduše se dá popsat, co je to beton. Ale výroba betonu, tedy smíchání jednotlivých složek není až tak vůbec jednoduchá. Usazujete obrubník na vaší zahradě?


Poradíme vám jak na to.

U suchého betónu sa tento problém rieši sám vzniknutými pórmi v mase betónu. Zo suchým betónom sa neporovnateľne lepšie pracuje. Technologický postup : 1. PRÍPRAVA ZLOŽIEK BETÓNOVEJ ZMESI. Každá betónová zmes je zložená z piesku (P), štrku (S), cementu (C) a vody (V).


Pri profesionálnej výrobe betónu sa používajú ďalšie zložky, ktoré vylepšujú spracovateľnosť betónovej zmesi – plastifikátory, urýchľovače tuhnutia, spomaľovače tuhnutia. Súčasťou každej výstavby je výroba mált a betónu. Je na stavebníkovi, či sa rozhodne pre klasickú výrobu z jednotlivých zložiek alebo pre suché zmesi, alebo využije dovoz hotového betónu z betonárne. Kritériom pri rozhodovaní je kvalita, úspora času, množstvo použitého materiálu a, samozrejme, cena.


Tuto směs stačí pouze vysypat do míchačky či do koleček a postupným přidáváním vody namíchat suchý beton potřebné konzistence. Míchejte dokud nebude mít jednotnou konzistenci. Celá směs by měla mít stejnou texturu a žádný materiál by neměl zůstat suchý.


Beton pořádně promíchejte. Pokračujte v míchání další dvě až tři minuty, abyste započali hydratační proces, díky kterému beton nakonec ztvrdne. Pro přípravu a ukládání betonu je nejvhodnější teplota 15–°C a vyšší vlhkost vzduchu. Tuhnutí betonu by mělo probíhat pomalu, takže při vyšších teplotách je třeba beton rychleji zpracovat (rychleji tvrdne) a pak zabránit rychlému odpaření vody z povrchu betonu přikrytím PE fólií.


Nejprve za sucha smícháme cem. Betónovať by sme nemali, ak sú teploty príliš vysoké.

Vtedy by nám mohlo hroziť, že by betón praskal a rýchlo vysychal. Taktiež sa neodporúča betónovať počas mrazivého počasia. Je v něm obsažena pouze vlhkost z kameniva. Ještě před tím, než je použit na stavbě, doporučuje se přemíchat jej v míchačce. Veď stačí zmiešať cement, štrk a vodu v správnom pomere a je to!


Poznáte však ten správny pomer? Pri výrobe betónu je rozhodujúce, aký typ konštrukcie ideme zhotoviť, akú dávku cementu si betón vyžaduje a aké kamenivo máme k dispozícii. Aký pomer strku a cementu?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...