pátek 4. srpna 2017

Komfortní zóna

Komfortní zóna je jako bažina, která tě stahuje pomalu a nenápadně. Náhle si neuvědomíš, že se nemůžeš ani pohnout. Je to jen iluze pevného, bezpečného povrchu, která ukrývá opravdu strašnou past. Takže, už dost těch metafor.


Komfortní zóna

Proč je komfortní zóna nebezpečná? Nepociťuje v něm úzkost nebo stres. A comfort zone is a psychological state in which things feel familiar to a person and they are at ease and (perceive they are) in control of their environment, experiencing low levels of anxiety and stress. In this zone , a steady level of performance is possible.


Bardwick defines the term as a behavioral state where a person operates in an. Je pohodlná, ale nikam nevede. Vlastně se dá říct, že nás spíš brzdí a degraduje. Už víme, že vystoupit z komfortní zóny je dobré.


Komfortní zóna

Jenže na začátku toho všeho stojí uvědomění. V podstatě si vytváříte jistotu. Všichni milujeme jistotu, jelikož díky ní můžeme co nejvíce omezit úzkost a zabránit stresu. Ale nic nemůže zůstat ve stejném stavu po dlouhou dobu, a zůstat dlouho v obvyklém, jednotlivec postupně degraduje. ContentsCo je komfortní zóna ? Zóna pohodlí v psychologiiCo znamená opustit komfortní zónu?


Je to oblast, kdy naše chování je řízeno našimi zvyky. Uvnitř komfortní zóny se můžete soustředit na sebe samé, na svoje předností. Zjistíte díky ní, v čem jste skutečně dobří a. V minulém článku jsme si vysvětlili, co je to komfortní zóna a proč je dobré ji opustit. Pokud patříte ke skupině lidí, kteří se chtějí z komfortní zóny dostat a začít konečně žít svůj život na plno, je tento článek právě pro vás.


Komfortní zóna

Je jen na nás, jak s nimi. Mimo hranic komfortní zóny se nachází zóna rizika. Rozumné vykročení ze zóny komfortu do zóny rizika je nezbytnou podmínkou rozvoje osobnosti. Zpravidla platí, že čím mladší člověk je, tím větší ochotu k rozšiřování komfortní zóny projevuje. Opuštění komfortní zóna má zkušenosti s různými způsoby: jako „zajímavé“, „zajímavé“ a „tvrdé“, „strašidelné“ (nepohodlí).


V případě, že výstup z plochy spojená s nepohodlí pro osobu, nemusí být nepříjemné držet dlouho, a pokud je to možné vyvážit vizi vyhlídky v životě – nebo motivace padá. Každý z nás už asi tenhle pojem párkrát slyšel. Označujeme jím oblast - ať už fyzickou, nebo mentální - kde je nám - ať už fyzicky, nebo mentálně - dobře. Kde se cítíme jako doma. Nic nás tam nebolí, nic nás tam neštve, známe to tam, umíme se tam orientovat, necítíme se tam ztraceni.


Co je to “ komfortní zóna ” Během našeho života si skrze naše zážitky okolo sebe vytváříme prostor, v němž se cítíme jistě a pohodlně. Naučili jsme se vyhýbat se nepříjemnému. Mnoho traumat, která zásadně ovlivnila naše životy jsou zdánlivě zapomenuta, a to je dobře, poněvadž, kdybychom si stále vzpomínali na.


A co to vlastně komfortní zóna je? Jsou to situace, které jsme zažili, máme s nimi zkušenost. Jedná se o takovou zónu, kde nepociťujete strach, je to zóna klidu, umožňuje nám si odpočinout, nežít ve stresu a určitým způsobem nás chrání, cítíme se v ní v bezpečí. Teď si asi říkáte, proč byste tuto zónu měli opouštět.


Základem je komfortní zóna. Problém je, že tyto úkoly jsou nejen nepříjemné, ale také nezbytné. S tím, jak v průběhu naší kariéry rosteme a učíme se, jsme neustále vystavováni situacím, kdy musíme své chování přizpůsobovat nové pozici. Lidská psychika je stále z velké části neprobádaná, a tak mnoho procesů a principů fungování, které se v hlavě odehrávaj. Některá související slova pohodlný.


Komentáře ke slovu komfortní přidat nový komentář Zatím žádné komentáře. Navigace předchozí slovo: komfort následující slovo:.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...