středa 2. srpna 2017

Jablečné muffiny se zakysanou smetanou

Muffiny se zakysanou smetanou. Rychle a snadno připravený moučník. Podávejte třeba se zavařeninou, ke snídani nebo k odpolední kávě.


Na polevu rozehřejeme nad parou čokoládu, poté přidáme zakysanou smetanu, promícháme a potřeme polevou upečenou buchtu. Na závěr posypeme polevu strouhaným kokosem. Jablečné řezy se zakysanou smetanou rozkrájíme a podáváme.

Heru a oba cukry umixujeme, přidáme celá vejce a smetanu. Rozmixujeme, nebo umícháme do jemné hmoty, poté přidáme hladkou mouku smíchanou spolu s práškem do pečiva. Vymícháme, těsto je hustší, ale poku. Vyšleháme zakysanou smetanu s vejci, povoleným máslem, cukrem a vanilkovým cukrem. Pak postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva, až vznikne hladké těsto.


Pak jen lehce vmícháme čokoládu nakrájenou na kousky. Vyzkoušíme špejlí, jestli jsou hotové. Recept si zatím oblíbili kuchaři.

Použila jsem zakysanou smetanu Light 1g, pokud budeme mít jinou gramáž, tak upravíme podle potřeby mléko. Natrháme trhanec a zasypeme krupicovým cukrem, necháme ho zkaramelizovat. Při výdeji přelijeme zakysanou smetanou se skořicí a rozinkami. Posypeme cukrem moučka.


Trhanec s jablky a zakysanou smetanou se skořicí podáváme jako výborný dezert ke kávě nebo čaji. Vejce vyšleháme s máslem a smetanou. Dále si připravíme formu na muffiny , kterou si naplníme těstem a vrch si potřeme vejcem. Můžeme přizdobit moučkovým cukrem či rozpuštěnou čokoládou a ovocem. Pečeme při 1stupních zhruba minut.


Určitě si také pochutnají! Lahodné vláčné muffiny s jemně nakyslou chutí. Rozpuštěné máslo vymícháme s cukry a vejcem do hladka, poté přimícháme mléko a zakysanou smetanu. V jiné nádobě smícháme prosátou mouku s balíčkem prášku do pečiva. Mouku s pečícím práškem smícháme s tekutou částí těsta.


Mandlové muffiny se zakysanou smetanou. Zobrazit další alternativy. K receptu nejsou žádné komentáře. Tak nevím,kde udělali soudruzi z NDR chybu.

Přeci jen mám už neco napečeno,vše jsem dělala podle receptu a výsledek. Buchta se srazila či co,zda byla jablka na ni moc kyselá,nevím. Okraje už dávno hotové a střed stále mazlavý a mokrý,takže už peču asi hodinu a mám strach na to dát zakysanou smetanu. Jablečný koláč chutná skvěle se zakysanou smetanou.


Vynikající šťavnatý koláček z hrnku, který máte připravený za minut. Jablíčka jsou nyní všude, tak si připravte chutný dezert po vydatném obědě. Zvládne ho připravit i začátečnice v pečení, takže šup šup do kuchyně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...