středa 3. května 2017

Detail okapu u šikmé střechy

Detail okapu u šikmé střechy Toto číslo DEKTIME je zaměřeno na řešení okraje střech , okapu a podokapních žlabů a jejich ochranu před sněhem a. Pro ni uvítáme i vaše fotografie střech a jejich detailů , v případě, že nám je pošlete spolu se. Ukončení stojaté drážky na okapové hraně má charakter stojící drážky v rovném, šikmém nebo kulatém. Střešní izolaci tvoří desky EPS s klasickou větranou skladbou střechy.


Výhodou tohoto konstrukčního řešení je rychlost provádění a samozřejmě kvalitní ochrana proti letnímu přehřívání. Konstrukce šikmé střechy se sbíjených vazníků s vyplní s volně loženou foukanou izolací.

Vzhledem k chybějícímu masivnímu stropu. Zateplení šikmé střechy. U okraje střechy dochází vlivem násobení vrstev hydroizolačního povlaku a vlivem zabudovaného oplechování ke zvětšování tloušťky střešního pláště. Bez úpravy detailu by docházelo k zadržování vody u okraje střechy.


Doporučuje se tedy, aby celková tloušťka vrstev pod oplechováním okapu byla min. Skladba konštrukcie šikmej strechy u pomúrnice s vnútornou stenou - novostavba: PDF: DWG: DXF: JPG: Skladba konštrukcie šikmej strechy - nadkrokvový systém u okapu - novostavba: PDF: DWG: DXF: JPG: Skladba konštrukcie šikmej strechy u pomúrnice - novostavba: PDF: DWG: DXF: JPG: Skladba konštrukcie šikmej debnenej strechy u okapu. Oplechování Okapu neboli okapní plechy se provádí nejčastěji u plechových taškových krytin, asfaltových šindelů a maloformátových šablonových střech. U taškových krytin se okapní hrana ve většině případů neoplechovává i když je to také možné.


U technologií na ploché střechy tzn asfaltové pásy nebo PVC folie se okapní hrana z okjapního plechu provádí.

MAXIDEK DEKTIME ČASOPIS SPOLEČNOSTI DEK PRO PROJEKTANTY A ARCHITEKTY datum a místo vydání: 23. Chybí: okapu Šikmá střecha u okapu , masivní střešní konstrukce – Pasivnidomy. Popis řešení: Konstrukci šikmé střechy tvoří montovaná stropní konstrukce s. Rez skladbou strechy s fóliou Bramac Pro 140. Archiv Podobné Proč jsou ukončovací profily a balkónové okapy GUTJAHR tím nejlepším řešením.


Detailům pro odvodnění je přikládán stále větší význam. Fólie je připevněna kontralatěmi položenými od okapu k hřebeni. Fólie jsou položeny přes sebe volně nebo se slepují.


I proto se montují kontralatě s minimální výškou mm. Součástí odvětrání střechy jsou větrací mřížky, které plní funkci přiváděcího větracího otvoru. Tyto mřížky se montují na poslední lať tak, aby vyplnily otvory vzniklé profilováním krytiny.


Důležité pro správnou funkci střechy je odvětrání střešní roviny - a to nasáváním u okapu a odvětrávacími taškami u hřebene. Odvětrání je zpravidla docíleno kontralaťemi. Pod odvětráním se nachází pojistná hydropizolační vrstva - tato vrstva chrání stavební konstrukci nebo prostředí před vodou. Pojistné hydrizolace rozdělujeme na hydroizolace kontaktní.


Bez konzoly - s koncovou svislicí. Krátká konzola - pro zateplení. S konzolou - přesah ve formě příložky.

To proto, že u jednoplášťových střech nad vytápěným interiérem může docházet k tání sněhu na střešním plášti a následnému zamrzání stékající vody na okrajích střechy (viz obr. 2. 13). U provětrávané skladby zateplení (pod difuzní fólií) navrhnout dostatečně velké přiváděcí i odváděcí otvory u okapu a hřebene.


Dle tloušťky izolace upravit (nastavit) výšku krokví, navrhnout podrošt, nebo nadrošt. Rozdělují se do více kategorii: sedlová, pultová, valbová, mansardová a stanová střecha. Můžeme použít na střechu celou škálu. Vrstvy šikmé střechy Parotěsná zábrana. Minimální spád střechy.


Ať již stavíte nebo navrhujete plochou, šikmou nebo strmou střechu, vždy je potřeba dodržte minimální, lépe pak doporučené sklony střešní roviny. Plochá střecha je střecha, která má spád střešní roviny maximálně do 5° ( ).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...