čtvrtek 2. března 2017

Burdž chalífa zajímavosti

Burj Khalifa zajímavosti. Michaela Smékalová, Průvodce Radynacestu. Dalo by se říci, že Dubaj je takový New York východu.


Tamní obyvatelé jsou právem hrdí, protože svůj um vkládají především do. Burdž chalífa zajímavosti burjkhalifa. Kromě nejvyšší budovy na světě se pyšní titulem nejvyšší obytná stavba a mnoha dalšími. Zajímavosti o nejvyšší budově světa.


Nejlepší na tom je, že se výtahem můžete dostat až na vyhlídkovou plošinu, ze které je neuvěřitelný výhled do okolí. Celkem měří 8metrů a každý, kdo toto. I v zemi, kde peníze ani zdánlivě nikdy. Dudácká policejní kapela.


Dubajská policie má dudáckou kapelu. Ano, skutečně, najděte si videa, stojí to za to. Dobře, udělali jsme to. Ačkoliv je vstupenka do 148.


Nemusíte se tlačit ve frontách a nahoře dostanete tradiční arabskou kávu, čaj a datle. Při večerních představeních tančící fontány je navíc. Nejvyšší stavba na světě. Ale nebylo tomu tak vždy. Jsme tu, abychom uživatelům umožnili vidět tuto obří, nezměrnou a nádhernou budovu ze všech stran.


Je to poprvé, kdy jsme v arabské zemi v takové budově, a kdy ji fotíme zvenku i zevnitř. Pořadí Budova Město Stát Výška Podlaží Rok dokončení Lokalizace 1. Blízkovýchodní monarchie, země s obrovskými zásobami ropy, druhý největší stát arabského světa a kolébka islámu. Tento projekt zahrnuje také několik dalších mrakodrapů, velké nákupní středisko Dubai Mall a umělé jezero s vodotrysky uprostřed komplexu.


Rozkládá se na ploše kma náklady na jeho dokončení se odhadují na miliard USD. Výtahy vedou až do 189. Dubaj je velkým turistickým a zábavním centrem a neustále spřádá plány na nové zajímavosti. VŠE ZAJÍMAVÉ, CO NÁM NENÍ ÚPLNĚ CIZÍ.


Mrakodrap má 1pater a dosahuje do výšky 8metrů. Padesát odstínů přepychu. Jak vypadá noc v hotelu za 3tisíc 4. Dva roky před svým dokončením se stala nejvyšší budou světa. A to i přesto že developer úzkostlivě tajil její konečnou výšku. Ta se nakonec vyšplhala na 8metrů a 1podlaží.


Při pohledu zdola se zdá být nekonečná, při pohledu shora pak vypadá jako vysoký kužel zapíchnutý. Stavba s 2patry, do které by se Petřínská rozhledna vešla hned čtrnáctkrát, se otevřela 4. Chalífovi ibn Saíd al-Nahaján – během výstavby byla přesná výška budovy utajena kvůli konkurenci – po dostavbě budova drží okolo rekordů. Celková výška budovy vrátane antény je 8metrov.


Se svojí výškou 3metrů je aktuálně čtvrtým nejvyšším luxusním hotelem na světě.

Burdž chalífa zajímavosti
Burdž chalífa zajímavosti

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...