středa 21. prosince 2016

Skladování dřeva na zahradě

Ideální skladování dřeva na topení. Zásoby dřeva na zahradě – Protipožární ochrana staveb. Pokud je vlhkost dřeva příliš vysoká ,. Můj dotaz zní, jestli je tohle skladování v pořádku a jestli nemusí dodržet nějakou.


Naopak velmi vhodné pro skladování dřeva bývají k tomuto účelu.

Vše vypadá ve venkovsky. Budování zásob dřeva na zimu je činnost, která s postupujícím podzimem nabývá na naléhavosti. To se přirozeně netýká jedinců, kteří si v létě dali se dřevem práci a přípravu na zimu nepodcenili. A těm méně pilným zbývá několik málo týdnů na to, vzniklý deficit nahradit, plivnout si do dlaní a chopit se pily a sekery nebo sáhnout hlouběji do peněženky.


Možností jak srovnat dřevo na zahradě je spousta – jisté je, že zajímavě vyrovnaná hranice dřeva může být i velmi dekorativní součástí zahrady. Prvotní je samozřejmě potřeba udělat si na zahradě pořádek a nechat dřevo řádně vyschnout. Ale když při stavbě hranice zapojíte fantazii, může naštípané dříví převzít roli plotu či dělicí stěny.


Polínka rozhodně neskládejte přímo na zem.

Správná výška první vrstvy se pohybuje kolem cm. Pro tento účel se hodí nejlépe palety, na které dřevo ve dvou až třech řadách vyskládáte. Rozhodně se nesnažte vyplnit každou.


Zajímavé řešení nabízí fotografie domku na nářadí doplněná přístřeškem na dřevo. Platí ale rovněž několik pravidel, která jsou pro skladování dřeva společná. Nutné je klást především důraz na to, aby uložené dřevo nebylo přikryto plachtou. To je snad horší, než kdyby na něj celý rok pršelo.


Dřevo pod plachtou navíc schne mnohem pomaleji. Kvalitní dřevník na uskladnění dřeva chrání dřevo před klimatickými vlivy, tedy před deštěm, větrem, sluncem. Existuje několik typů konstrukcí dřevníku pro uskladnění palivového dříví.


Jejich společným cílem je vytvořit vhodné podmínky, ve kterých může dřevo plynule vysychat. Při volbě záleží na množství dřeva , které chcete uskladnit, možnostech. Stojany na dřevo a skladování dřeva Nejprodávanější. Jsou pro skladování dřeva ideální. Ze stran otevřené, zespodu nestojí na zemi, ale mohou větrat.


Zase platí, že není dobré je přikrývat plachtou. Maximálně je možné vyrobit stříšku nad paletami, která by ale měla být min.

Z tuhých paliv nepodléhají samovznícení antracit a koks, náchylnější na samovznícení jsou brikety a méně kvalitní druhy uhlí, například uhlí hnědé. Vůbec se nedoporučuje skladování uhelného prachu a briketových třísek a zlomků. Polovinu hmotnosti čerstvého zeleného dřeva tvoří voda. Aby se mohlo používat čerstvé dřevo na topení, musí se nejdříve vysušit, aby se obsah vody snížil pod. Závisí to na vnějších povětrnostních podmínkách, za deštivých dnů je to spíše.


Malá zahrada je v tento moment docela limitující. Každým místem pro dřevo se totiž ubírá místo pro rostliny. Třeba můj táta má poměrně velikou zahradu a vůbec mu nevadí, že hodně velkou část zabírají. Voní, je příjemné na dotek, teplé a harmonicky jej lze sladit snad se vším.


Dřevo můžete použít u vašeho domu, chaty či zahradního domku, je ozdobou každé zahrady. Prozkoumejte nástěnku „ Skladování “ uživatele jirinajiskrova na Pinterestu. Podívejte se na další nápady na téma Skladování , Dřevo a Nápady. Další zázemí pro skladování dřeva je pak určeno pro vyschlé palivo a mělo by splňovat především kritérium co nejsnazší přístupnosti a manipulace. Jednoduše by mělo být po ruce.


Dobrou službu vám může udělat některý z přístřešků na dřevo. Pro dosušení i dlouhodobé skladování menšího množství řeziva na chalupě je velmi vhodná například půda nebo suchá stodola. Uložené a sušené dřevo nesmí být vystaveno přímému slunci a musí mít podmínky pro dosoušení proudem vzduchu.


Všechny vrstvy se ukládají na proklady (latě, hranolky), nikoli přímo na sebe. Proklady dáváme v minimálně půlmetrových.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...