úterý 27. prosince 2016

Lehčený beton na podlahu

Speciálně upravený granulát nebo drť pěnového polystyrenu, snadno. Na dřevěné stropy doporučujeme použít suchou plovoucí podlahu – Liapor 1-4mm, Liapor 4-mm. Jak už napovídá název, lehčený beton má oproti běžnému betonu výrazně nižší.


Na podlahách se lehký beton používá k vyrovnání často velmi nerovných ploch, kdy rozdíly ve výškách mohou být v centimetrech, ale také v. Na jeden pytel je nutné použít 4-litrů vody, dle potřeby na stavbě.

Jakou hmotnost má jeden pytel? Jeden pytel Liapor Mixu váží kg. Kolik pytlů je na jedné paletě? Beton je lehce připravitelný ručně, v míchačce i domíchávači.


Sežeňte si na práci prověřené řemeslníky, kteří vám práci provedou. Stačí zaslat nezávaznou poptávku přímo na těchto stránkách. Jak betonovou podlahu ošetřovat?


Beton zraje standardně několik týdnů, plné pevnosti dosahuje po dnech, avšak pochozí je už během dvou dnů.

Beton je velmi odolný materiál a leštěný beton je vysoce odolný vůči mechanickému opotřebení. Leštěný beton jako pochozí vrstva podlahy nevyžaduje žádnou speciální údržbu. Jen běžný úkli na který jste zvyklí. Podlaha z leštěného betonu má poměrně hodně uzavřené póry. Rozdělení podlahy - ve větších místnostech je třeba rozdělit betonovou podlahu na menší části.


Strojní hlazení - dokonalá rovina betonové podlahy se vytvoří strojním hlazením. Za chladného počasí (cca do °C) není třeba beton kropit, jinak by se však alespoň jednou mírně pokropit měl - a to v době, kdy začne světlat (zhruba dva až tři dny po pokládce). Málokdo přitom ví, že právě i beton může být výborným tepelným izolantem, záleží jen na jeho obsahu.


A právě takovým tepelným izolantem je beton lehčený pěnovým polystyrenem. Obecně platí, že čím lehčí hmotu použijeme, tím bude lépe izolovat a naopak, ovšem s pevností v tlaku to bude přesně naopak. Podlahu se vsypem tvoří nosná betonová deska s integrovanou povrchovou vrstvou odolnou vůči obrusu. Vsyp, suchá směs na cementové bázi, se na povrch betonové desky nanáší v průběhu tuhnutí. Povrch podlahy se poté zpracovává strojním hlazením.


Pokud ale chcete například betonovat podlahu , zvažte použití takzvaného lehkého betonu. Lehký beton je beton , v němž byl místo písku či kameniva použit nějaký lehčený pórovitý materiál. Celková doba vysychání je až dnů v závislosti na stavu stavby, prostředí v. Lehčený beton ( ekostyren beton ) je pro podlahové topení naprosto nevhodný a nepoužitelný.

Betónové podlahy sú moderným, elegantným a praktickým základom Vášho domova a nielen tam. Vďaka pohľadovému betónu nebudú vyzerať fádne, ako poznáte zo starých opustených budov. Práve naopak ich údržba je jednoduchá, takže Vám betónová podlaha vydrží veľmi dlhú dobu. Beton můžeme rozdělit na několik základních druhů.


Každý z nich má jiné vlastnosti a je vhodný pro jiné použití. Podívejte se, jaký beton na podlahu je ve vašem případě nejvhodnější. Dobrý den, chtěl bych pokladat plovoucí laminátovou podlahu do ložnice v podkroví (cca 3x4m) Podklad je lehčený beton ( ekostyren). Beton bohužel není moc rovný - nerovnosti ( propadliny) cca 5mm. Na dalším obrázku je již hotová podlaha navlhčena a zakrytá textilií a kartonem (tak, aby beton správně vyzrál).


Po dokonalém vytvrdnutí betonu, což bývá většinou po dnech, lze přistoupit k pokládání podlahové krytiny. Balkón, dielňa či garáž – obnova podlahy krycím farebným filmom nielen zmení vzhľa ale vytvorí aj bezprašný, protišmykový povrch, ktorý sa jednoducho udržiava a je trvácny. Nemajte obavy z toho, že sa pri používaní zoderie. Ušetřete za dopravu - jsme 70x v ČR. Spočítejte si objem betonu podle typu použití.


Využít můžete náš kalkulátor betonu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...