čtvrtek 8. prosince 2016

Císařský jadeit

Jadeit císařský smaragdové zeleně je následován dalšími, byť levnějšími odstíny. V Číně je císařský jadeit také investičním kamenem. V Evropě se jadeit plete s pojmem pro kameny určené ke klenotnické řezbě (jady, jade), prodavači namísto jadeitu prodávají dobarvované jadeity, hadce , avanturíny a další minerály. Jadeit zahrnuje druhy kamene, jadeit a nefrit.


Nejdražší a žádoucí jadeit (barmský jadeit , Císařský jadeit , nebo čínský jadeit ) obvykle pochází z Myanmaru (dříve Barma), ale v malém množství se těží v Guatemale, Mexiku a Rusku. Vzniká tak dojem laciné a snadné. Jadeit může pocházet z mnoha míst, ale nejčastější barva je zelená.


Nicméně, jadeit je mnohem vzácnější než nefrit, zvlášť císařský jadeit , který je ostré jasně zelené barvy a podobá se barvě kvalitních smaragdů. Tento jadeit je na Dálném východě velmi cenný z estetického hlediska (může být také červený, růžový a fialový). Jadeit je kamenem různých odstínů zelené barvy.


V Číně se věřilo, že jadeit v sobě sdružuje pět základních mocí člověka. Jde o moudrost, spravedlnost, odvahu, skromnost a soucit. Stejně věřili, že představuje spojení mezi člověkem a nadpozemským.


Především císařský jadeit z Barmy je ostré, jasně zelené barvy podobný kvalitním smaragdům a byl využíván především pro řezbářské práce. Barmský, kazašský a uralský jadeit patří mezi světově nejcennější. Například Olmékové z jadeitu vyráběli rituální předměty a jadeit byl pro ně cennější než zlato a ostatní drahokamy. Při objednání prosím ukazat obvod zapěstí. Dodává se v originální krabičce.


Jadeity jsou v čínské kultuře velmi oblíbené kameny na výrobu talismanů, které mají svého nositele chránit před negativními vlivy z okolí i před smůlou či neštěstím. Ostatně ceněný je jadeit i nefrit také dnes. V dílně i muzeu mi ochotně předvedli všechno, co se zpracováním kamene souvisí, i jednotlivé výrobky. Když jsem chtěl navštívit místa, kde se cenný kámen nachází, poprvé jsem slyšel jasné ne. Nazývá se Císařský jadeit , který sice nepochází z Číny, ale z Barmy, to však nebránilo obrovskému rozmachu v jeho využívání v 18.


CZK : Go to cart: Newsletter - přihlaste se k odběru na stránkách Symbolické myšlení. Nejlepší jadeit se používá pro řezbářské práce. Konsultacije na srpskom jeziku. All consultations and courses available in English.


Nošení jadeitu pomáhá při vytváření kouzla osobnosti a při ochraně před škodlivými nebo klamnými subjekty nebo osobami. Přináší harmonii a štěstí v. Jadeit ve všech svých formách byl vždy představitelem vyšší kasty, a to nejen z pozice, ale také svými ideály. V orientálních zemích je vnímán jako zosobnění moudrosti.


Barva: Zelený, oranžový, hnědý, modrý, modrozelený, krémový, levandulový, červený, bílý. Ať už si vyberete v našem obchodě jakýkoli perlový náhrdelník nebo jiný šperk, rozhodně se lze spolehnout na jeho vysokou kvalitu. Před tím než si zboží objednáte, ověřte si, zda ji máme vyrobeny, či zda jsou na skladě.


Za nejcennější odstín nefritu je považováno špinavě bílé zbarvení, naopak u jadeitu jablkově zelené – tzv. V Číně lidé věřili v jejich léčivé účinky – ve formě prášku nebo „obkladů“ se prý používaly na ledvinová onemocnění, pálení žáhy. Podle čínských legend tyto drahé kameny seslali lidem na Zemi sami bohové. Jadeit Nazelenalý drahokam jadeit dříve sloužil zejména pro výrobu sošek a ozdobných předmětů, kdy byl pro olméckou kulturu cennější než zlato. Nejkvalitnější odrůdou pro řezbářské práce je císařský jadeit , který je velmi ceněný zejména v oblasti čínské kultury a figuruje rovněž jako investiční kámen.


Přidej se ke společnosti šťastných handmadovců. Jaspis Císařský - to hledáš Superhandmadovče? Teplý čaj, seriál nebo oblíbená hudba, to je všechno k Tvému koníčku. Jsou uhrančivě krásné, barevné a drahocenné.


Nejdůležitější jsou však Jaspis, kterých najdeš celé množství. Ano, mluvíme o nejvzácnějších a nejdražších drahokamech světa, které jsou unikátní svým zbarvením i vlastnostmi. Náramek z pravého jadeitu, kuličky cca mm (JD135NS) naše cena 56Kč.


Z naší nabídky: Náramky z jadeitu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...