pátek 6. listopadu 2020

Tis sazenice

Tisy jsou neopadavé dřeviny, jsou to keře či stromy, které mohou dorůstat až do výšky m. Ovšem záleží na kultivaru. Stromy mají korunu rozložitou, kulovitou či kuželovitou. Tis je okrasný jehličnan, který je vhodný jak k tvarování do různých dekorativních tvarů, tak i na vyšší živý plot.


Snadno se pěstuje a dobře regeneruje.

Vypěstovat si okolo zahrady živý plot, který vám budou sousedi závidět, je mnohem snazší, než se může zdát. Pro tento účel je tis naprosto ideální – vydrží mráz. PK – sazenice prostokořenné (bez balu). Tis červený (Taxus baccata).


Tisy jsou stálezelené dřeviny, které se hodí jak na živý plot tak jako solitera. Výhodou tisů zejména v živých plotech je jejich snadná tvarovatelnost pomocí střihu a hustota. Nevýhodou pro někoho může být jeho pomalejší růst, naopak pro někoho toto může být jako výhoda, neb se tis nemusí tak často stříhat.


Tis dělají zajímavým zejména sytě červené plody a načervenalá kůra s unikátní texturou.

Nenáročný není jen na údržbu. Sazenice sázejte pokud možno do půdy bohaté na živiny. Váš dům i zahradu přímo od Vašeho bylinkáře a zahradníka.


Tis je sice, pravda, prudce jedovatý, ale otravy jsou natolik vzácné, že o nich není při nechtěném požití ani třeba vážněji uvažovat. Jeho plody (mimo semen) jsou dokonce jedlé a jen těžko si uděláte čaj z jehličí, nebo budete pojídat větve. I na zahradě máte daleko nebezpečnější věci jako klíšťata, hlodavci, tetanus, různé otravy, možnosti pádu, nezvaní. Lesní školky LESOŠKOLKY s. Objednávky potvrzujeme od těchto počtů. Ovocné stromky, drobné ovoce, trvalky, skalničky, jehličnany a spoustu dalších rostlin.


Vyberte si co potřebujete z 1aktuálních inzerátů v kategorii Rostliny, sazenice a semena v lokalitě kraj Vysočina. Nebo zadejte inzerát zdarma a rychle prodejte nepoužívané zboží na největším. Popis Taxus baccata, leté sazenice. Je to pomalu rostoucí, někdy vícekmenný, až m vysoký keř nebo strom, dožívající se až 3let. Hledáte tis červený – taxus baccata?


U každého zboží si můžete zjistit i jeho dostupnost. Kultivar zakrsle rostoucího sloupovitého tisu se žlutě zbarvenými konci výhonků a jehliček. Až centimetrů vysoké sazenice tisu skladem!

Od 9Kč doprava zcela zdarma a kamkoliv. Vaše cena: 4Kč ————— Jedle kavkazská - Abies nordmanniana SAZENICE JEDLE KAVKAZSKÁ Abies nordmanniana Dřev. Tis je jedovatá rastlina, ktorá sa nesmie konzumovať.


Môže vyvolať silné kŕče v žalúdku, zvracanie a pri vysokých dávkach aj smrť. Počas jesene sa na tisoch objavujú červené plody sladkej chuti, ktorých dužina však jedovatá nie je. Ak ich chcete ochutnať, činíte tak na vlastnú zodpovednosť a pre zabránenie otravy nezabudnite vypľuť kôstky. Tis (Taxus) pochází z doby před asi dvěma sty milióny let a jedinci se běžně dožívají tří set let. Tisy známe většinou jako bohatě větvené keře či menší stromy: do velikosti stromů přitom obvykle dorůstají semenáče, řízkovaní jedinci zůstávají keřovití.


Kůra tisů je červenohnědá, šupinatá.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...