pondělí 27. ledna 2020

Plastový kompostér zkušenost

Roční zkušenost s domovním kompostérem na domácí bioodpad:. Vlastní zkušenost s kompostérem nemáme, teprve ho chceme koupit. Sousedi měli plastový komposter , ale ve stínu položený na udusané hlíně,kde bylo asi i. Vím, že známý měl plastový a po roce ho začal používat na úschovu hraček od dětí, jako.


Dřevěný kompostér by měl mít rozměr jeden krát jeden metr s výškou zhruba jeden metr a dvacet centimetrů. Pro základní konstrukci použijte kulatinu s průměrem alespoň patnáct centimetrů. Při přibíjení jednotlivých prken mezi nimi nechte mezeru zhruba patnáct centimetrů, aby se ke kompostu mohl dostávat vzduch. Kovové konstrukce se moc nehodí z toho důvodu, že. Plastový kompostér Al-ko K 7je určený na záhradu, čomu zodpovedajú aj jeho rozmery.


Základňa je veľká x centimetrov. Celková výška má hodnotu 1cm. Tieto rozmery sa podpisujú aj na pomerne dobrom objeme, ktorý má hodnotu 6litrov a je tak vhodný pre menšie až stredné záhrady. Vyžívanie je plastových materiálov, ktoré ponúknu odolnosť voči počasiu i. Tehdy jich městský úřad zakoupil pro místní občany 3kusů a já dostal jeden z nich.


Chtěla bych si pořídit plastový kompostér , který by byl převážně na trávu, plevel a listí. Ale co jsem slyšela, tak to takhle jednoduše nefunguje (do kompostéru jen naházet trávu, listí a plevel). Nemám absolutně žádné zkušenosti s kompostem. Takže nevím, co všechno do něj můžu dávat a hlavně co nedávat, Jestli mi opravdu stačí jen ta tráva a vůbec nevím. Od loňska máme taky plastový kompostér , občas ho nechám otevřený, občas do něho naleju kýbl vody, co si v něm na zahradě umývám zeleninu a ruce od hlíny.


Myslím, že na rozdíl od krabice tam mají žížaly možnost samy se přesunout do místa, které jim podmínkami lépe vyhovuje. V nabídce zahradních kompostérů lze vybírat mezi kovovými a plastovými. Plastové kompostéry mají estetický vzhled a nehyzdí zahradu ani neobtěžují okolí zápachem. Podle něj začátečník pořídí levný plastový kompostér , jejichž obliba stále roste.


Ale pak vlastně neví, co s ním. Myslí si, že když do něj bude házet zbytky z domácnosti, občas trávu ze zahrady, bude po půl roce, nebo po roce ze spodní části vytahovat perfektní humus. Pomocí rychlého kompostéru si vyrobíte vlastní půdu do zahrady bohatou na humus.


Díky speciálnímu druhu konstrukce a hnědé barvě vzniká uvnitř vyšší teplota než při jiných původních kompostérech. Teplo dobře ovlivňuje rychlejší. Kompostování je přírodní proces, při kterém dochází k rozkladu organických. Má dlouholetou zkušenost s dovozem zahradních domků a výrobou zahradních skleníků. Na tento typ sortimentu se kromě importu stavebního polykarbonátu úzce specializuje.


V její nabídce však najdete i pařeniště, kompostéry, plastový nábytek, vchodové stříšky, zahradní altány a mnoho jiného. Doma totiž máme dřevěný a na chatě plastový. S plastovými kompostéry zkušenost nemám, ale myslí, že na materiálu prakticky nezáleží. Ak sa im prostredie znepaci, jednoducho sa odstahuju. S posekanou travou opatrne, pri vacsom mnozstve tlie a cervy sa uvaria alebo utecu.


Je dobre substrat miesat s papierom, resp. Tak se dá lehce odendat přední strana kompostéru a krásně se vnitřek vybírá. Zatím vítězí plastový kompostér nad vlastnoručně vyrobeným dřevěným.


Co jsem se ale nikde nedočetl, jakou vhodnou velikost (objem) bych měl zvolit. Můžete prosím někdo poradit? Kompostér - to nejlepší přírodní hnojivo pro vaši zahradu. Zpracujete posečenou trávu, spadané listí, shnilé ovoce, nadrcené větve ale i zbytky potravin. Plní se snadno shora a ve spodní části má víko k jednoduchému odběru humusu.


Je určen do zahrad s rozlohou do 4m2.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...