pondělí 25. listopadu 2019

Jak vybělit šišky

Máčíme hodin a pak necháme šišky vyschnout. Udělejte si procházku do lesa, nasbírejte šišky. Nelekejte se, budou zavřené, protože ve vzduchu i na zemi je spousta vlhkosti.


Na topení je doma nechte otevřít. Vysypte z nich veškerý bordel. Na bělení použijte raději šišky borové, smrkové mají příliš tenké lupeny. Aby šišky nevyplavaly na hladinu, položte na ně talíř dnem vzhůru a ten zatižte cihlou nebo kamenem.


Nechte šišky v bělidle maximálně po dobu hodin. Opět s gumovými rukavicemi a zakrytým povrchem opat. Jeden litr Sava dokáže vybělit asi šišek. Savo se nedá používat opakovaně, chlor vyprchá a roztok přestává bělit. Vybělené šišky rozzáří vaše podzimní (Zdroj: Simona Sedláčková) 2. Nejjednodušším způsobem, jak šišky dobře a po celém povrchu nabarvit je použít sníh nebo bílou barvu ve spreji.


Použijeme kartonovou krabici, přes ni položíme několik větviček nebo špejlí a na ně navěsíme šišky špičkou dolu, tak abychom při použití spreje barvili jen šišky a vnitřní stěny krabice a sprej se zbytečně nešířil do okolí. Unsubscribe from VESELÁŽENA. Návod - jak vyrobit velikonoční věnec z PET lahve - Duration: 42:30.


My vám dnes poradíme jak je vybělit a získat tak ještě kouzelnější dekoraci. Suché šišky vám nezačnou plesnivět a navíc se pěkně rozevřou. Můžete je nechat vysušit na topení nebo v troubě. Naskládejte šišky na plech a pečte v troubě vyhřáté na 2°C asi až minut. Na skořápky by to taky mohlo fungovat.


Nový příspěvek od Peter pát 16. Příspěvků Zobrazení Posledn�. Takto necháme přez noc a po té sušíme nejlépe nasluníčku (topení) alespon dva tři dny. Jak vybělit prádlo bez chemie.


Jak jednoduše obnovit bílé spáry mezi dlaždicemi? Jak budete při výrobě podzimního košíku s vybělenými šiškami postupovat: Jak už určitě správně tipujete, že všeho nejdřív si musíte vybělit šišky. Na procesu bělení není vůbec nic těžkého, jen je trošku náročnější na čas.


Je potřeba, aby v něm šišky byly všechny dostatečně ponořené. Naložené šišky pak zatižte něčím těžším, aby nevyplavaly na povrch. I když vám začnou šišky doslova pouštět barvu pod rukama, nevyndávejte je hned. Nápady jak tvořivě využít šišky ! Poté provléknete šišky na provázek a vyzdobíte si libovolné místo. Někde jsem četla tip, jak vybělit skořápky vlašských ořechů, když je chci mít hezké kvůli výrobě ozdob z nich, ale nemůžu to najít.


Jestli to bylo povařit v octové vodě, ale v jakém poměru? Nebo povařit v něčem jiném?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...