pondělí 28. října 2019

Laťování střechy rozměry

Laťování střechy rozměry. Je důležité správně určit vzdálenosti latí podle typu střešní tašky a sklonu střechy , aby střecha odolávala dešti, větru a sněhu. Po dokončení laťování je střecha připravena.


Správné uložení latí je důležité i pro estetický vzhled střechy. Při pochybení v laťování se z hezké střešní konstrukce stane nehezká a nesymetrická konstrukce. Pravidla správného laťování.

Nejdůležitějším krokem před pokládkou střešní krytiny je správné rozměření krovu a určení vzdáleností latí podle. Výše uvedené rozměry jsou orientační. LAŤOVÁNÍ V ZÁVISLOSTI NA SKLONU STŘECHY. Jednoduše jde o lať, ve které jsou zářezy přesně pro požadovaný rozměr. C, půdorysné rozměry 13xm, objem půdy 22m plocha střechy 2m2.


Matná střecha je optimálním řešením pro rodinné domy a ostatní stavby s estetickými požadavky, kdy se. Vítejte v jedinečné aplikaci, která Vám pomůže vybrat ten správný materiál pro střechu , přesně dle Vašich představ a preferencí. Přiměřené množství vzduchu však závisí na tvaru tašky, sklonu střechy a délce krokve.


Toto ovlivňuje vznikající tlakový rozdíl mezi vstupním bodem (okap) a bodem výstupním (hřeben nebo nároží).

Optimální řešení je řídít se dle montážního předpisu výrobce střešní krytiny, která bude osazena na střeše. Při nižších skonech střechy a delších vzdálenostech mezi hřebenem a okapem je vhodné rozměr kontralatí zvětšit. Rozměry vlnitých a trapézových profilů 2. Pro správný výpočet potřebného množství krytiny a délky použitých tabulí je třeba znát rozměry střechy i její sklon, nebo dodat projektovou dokumentaci ke stavbě.


Na požádání vám výpočet potřebného množství provedeme. Montážní návody a technické listy k provádění a montáži střešních krytin a střech. Rozměření střechy pro laťování , vytýčení pravého úhlu, vyznačení sloupců tašek, laťování v úžlabí, montáž hliníkového. Pozor: na obrázku laťování je zobrazeno napojení dvou tabulí.


Na folii přibíjíme kontralaťe podél krovu a až na samotné laťování. Před samotnou montáží trapézové střešní. V následující tabulce jsme uvedli hodnotu nárůstu délky u. Program je určen pro výpočet střešní materiály: množství plechu (Onduline, Nulin , břidlice nebo kovu), podložka materiál (asfalt, zastřešení), počet desek laťování a krokve. Můžete si také vypočítat některé užitečné rozměry střechy. Pokud máte střechu s jedním bočním štítem, použíjte pro výpočet nejprve typ pak typ 2. Velký přesah střechy skvěle ochrání vnější stěny domu.


Stavbu to ale může prodražit nebo snížit estetické hledisko. Orientační výpočet střešní krytiny pro rychlý odhad množství potřebného materiálu. Plocha střešní krytiny je dána rozměry plochy střechy včetně detailů ve střešním plášti.

Také můžeme použít kovový nastavovací laťoměr nebo ho provádět s použitím šňůrovačky a každou řadu jednotlivě tzv. Velkoformátové rozměry umožňují krytiny využít nejen pro střechy rodinných domů, ale i pro střechy průmyslových objektů. V případě, že nepoužíváme okapové lemování je třeba vysunout trapézový plech cca do středu žlabu. Z důvodu kondenzace vzdušné vlhkosti v. První způsob je laťování nad zlomem (obr.


1), který je vhodný pro střechy , kde se nevyskytuje úžlabí. U střech, kde se vyskytuje úžlabí se používá druhý způsob laťování pod zlomem (obr.2). Pro jistotu splnění podmí-nek záruky doporučujeme vyžádat si seznam ověřených montážních fi rem a využít jejich nabídky. Ke stavbě střechy přistupujeme po dokonalém zvážení, zda hodláme později podkroví obývat či nikoli.


Pro půdní vestavby jsou totiž nejvhodnější střechy se sklonem – 55°. Krov s plnou vazbou výrazně omezí budoucí možnosti obyvatelnosti, zatímco krov s prázdnou vazbu je k obývání jako půdní prostor ideální. Krovem nazýváme konstrukci šikmé střechy. Upřesněte rozměry toho zděného abych zpřesnil rozměry nosníků, protože tam jsou jiné kóty než o čem mluvíte teď, tedy o rozměru m. Musíte si uvědomit, že jedna krokev nese zhruba zátěže střechy ale ten hlavní trám nese zátěže střechy a je mnohem delší.


Pro výpočet si můžu stanovit dovolený.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...