úterý 27. srpna 2019

Zdění na lepidlo

Pavel Heinrich z oddělení technického rozvoje společnosti HELUZ vám ukáže, jak pěnu správně připravit a porovnat si postup s přípravou pro zdění na lepidlo. Rychlost zdění na pěnu a na lepidlo je stejná. Pouze u zdění na lepidlo musíte vyčistit po práci nanášecí válec, což těžko půjde tam, kde nebudete mít k dispozici vodu.


Výrobci pěn uvádějí, že je možno zdít s pěnou dokonce i při – 5°C až při -10°C. KMB PROFIMIX Lepidlo SX - Zdící malta tenkov.

Určená pro ruční tenkovrstvé zdění vápenopískových a betonových bloků, jak nosného tak příčkového zdiva ve vnitřním i vnějším prostředí. Na téma Lepidlo nebo pěna už bylo napsáno spousta různých článků. Já si dnes dovolím porovnat oba dva lepící materiály z vlastní praxe. Nejdříve upřesníme o čem se vlastně budeme bavit.


Oba se dají celkem běžně koupit ve stavebninách nebo hobby marketech, a oba mají skoro stejnou cenu v závislosti. Autor: York Uno Datu13. Fotogalerie: Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na vaše nározy.

Postup při zdění cihel Porotherm na pěnu DryFix. Stavba z broušených cihel HELUZ FAMILY 44. Založení stavby a zdění na pěnu - Duration:. Odpovědi na otázky stavebníků. Nabízíme také materiály pro zdění – malty pro tenkou spáru, pro celoplošnou tenkou spáru, zdicí pěnu a tepelněizolační malty.


Z našich výrobků tak může vzniknout celá hrubá stavba. Myslíme i na to, že řada lidí chce stavět svépomocí. Ty jsou opatřeny systémem zámků, které umožňují pevné a spolehlivé spojení jednotlivých prvků na sucho bez použití dalšího spojovacího materiálu. Suché zdění tedy nevyžaduje maltu, lepidlo ani beton, přestože se tvarovky na první pohled podobají tvárnicím pro zdění technologií ztraceného bednění.


Jedna z možností, jak stavět, je zdít na celoplošné lepidlo pro tenkou spáru. Jak toto zdění probíhá, je ukázáno v dnešním příspěvku. Video je sice v polštině, ale vše je dobře pochopitelné.


Jak jsme již poznamenali, názory na zdění pěnou a lepidlem se různí. Na internetu koluje mnoho mýtů a poloprav které chceme potvrdit nebo vyvrátit. A zvažujeme, zda bude lepší koupit zdící maltu či zdící pěnu.

Nejde o produktivitu při zdění. Pár hodin sem, pár tam. Daleko víc hodin práce, které byste ušetřili při zdění na lepidlo , si užijete při zařizování zahrady a dodělávkách kolem domu. Nikdo neřeší šíření zvuku ve zdivu zděném na lepidlo.


Já jsem nechal vyzdít dům z W. Na lepidlo je dobre pouzivat malirsky valecek s velkyma chlupama a vubec nekupovat ten pojizdny vozik na lepidlo. Na rezani cihel koupit levnou pilu ocasku Einhel a kvalitni jemny platek Bosch, ktery je na cihly urceny a nebo flexu, ale tam musite zasejc kupovat diamantovy kotouce a jeste k tomu pocitejte s neskutecnou prasnosti pri rezani. A dle technických listů výrobce je pevnost o nižší proti lepidlu (přímo se tím nikdo nechlubí, obvykle to najdete jako obrácený údaj a sice že se chlubí, že zdění na lepidlo je o pevnější, než zdění na pěnu).


My zdili na klasickou maltu, jen uprostřed jsme maltu přerušili a vložili proužek polystyrenu. Zpětně si nedokážu představit stavět příčky na maltu v počasí, ve kterém jsem zdil ytong na lepidlo. Zdění příček v přízemí. Pro tenkovrstvé zdění tedy budete potřebovat broušené pálené zdivo, vápenopískové zdivo určené pro zdění na lepidlo nebo pórobeton. Flexibilní cementové lepidlo C2TSpro lepení všech typů keramických obkladových materiálů a dlažeb včetně materiálů s extrémně nízkou nasákavostí, např.


Aplikace ve vnitřním i vnějším prostředí na běžné i problematické podklady.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...