úterý 6. srpna 2019

Jak obarvit šišky

Udělejte si procházku do lesa, nasbírejte šišky. Nelekejte se, budou zavřené, protože ve vzduchu i na zemi je spousta vlhkosti. Na topení je doma nechte otevřít. Vysypte z nich veškerý bordel.


Na bělení použijte raději šišky borové, smrkové mají příliš tenké lupeny. Máčíme hodin a pak necháme šišky vyschnout. Jeden litr Sava dokáže vybělit asi šišek.


Savo se nedá používat opakovaně, chlor vyprchá a roztok přestává bělit. Plastové dekorace jsou sice pěkně barevné, ovšem přírodní materiál má jedinečné kouzlo! Obyčejné šišky, barvy, stuhy, perličky, sůl a šikovné ruce, toť vše, co potřebujete k výrobě originální výzdoby.


Dekorace z šišek vypadají působivě i ve své přírodní barvě, můžete je ale také různými způsoby obarvit. Lze použít například obyčejné temperové barvy. V plochém kelímku si namíchejte požadovaný odstín a přidejte do barvy kapku vody, aby se barva dobře aplikovala.


Vezměte si měkký štětec a. Jak si obarvit obočí - barvení obočí doma Mnohé dámy mají nevýrazné obočí nebo prostě málo času na to, aby navštívili kosmetický salon a dali si obarvit obočí. V tomto videu najdete postup jak si můžete nabarvit obočí sami v domácím prostředí. Malířka a lektorka Karolína Jelínková předvádí studentům jak přistupovat ke stínování a kresbě samotné u přírodnin, konkrétně se jedná o šišku. Jak na to: Vnitřní část šišky hustě omotejte tenkou stužkou. Namotávání je dobré udělat několikrát, protože pak to vypadá lépe.


Doporučuji konce stužky založit ve spodní části šišky, kde je hustší a stužka bude dobře držet. Rozhodně to není práce pro děti. Pak kleštičkami z plochými čelistmi odstraňujte jednotlivé šupiny tak, aby vznikla květina. Dřevěné kytičky můžete nastříkat barvou na dřevo ve spreji nebo pomalovat temperami či fixou.


Některé kytičky můžete nechat přírodní. Přivítejte chladné měsíce stylově a kreativně. Níže naleznete inspirací na tvoření s pomocí obyčejných šišek.


Vytvořte si z nich neobyčejné dekorace. Podařilo se vám zašpinit vaše oblíbené oblečení a jste nešťastni, že skvrny nejdou vyprat? Nechcete se svého milovaného kousku z šatníku vzdát a přemýšlíte, jak oblečen.


K dekoraci použijeme různé větičky a šišky , které necháme buď v přírodní barvě nebo je můžeme obarvit zlatým, bronzovým nebo stříbrným sprejem. Můžeme použít různé plody v přírodní podobě nebo je stejně jako šišky a větve obarvit sprejem. A samozřejmě různé vánoční koule a kuličky. V tomto případě je dobré zavěšovat stonky obráceně, tedy jak rostliny přirozeně rostou pomocí drátěných věšáčků na jednotlivé stonky nebo oček pro jednotlivá květenství. Malé šišky se budou hodit na dušičkový nebo adventní věnec a ty velké rozevřené můžete použít buď přírodní, jak si je domů přinesete, nebo je zkuste nabarvit (nastříkat barvou ve spreji, posypat třpytkami a podobně).


Hotový věnec se potom krásně vyjímá jako dekorace vchodových dveří. A jak už bylo zmiňováno u ozdob, se šiškami lze provést to samé. Vložte šišky do skleněné vázy, omotejte LED světélky a vystavte v obývacím pokoji.


Vánoční svátky utekly jako voda, a na řadě jsou teď v příštích měsících velikonoce. Stejně jako je pro vánoce typická výzdoba (stromek, světýlka, ozdoby a další), tak i pro velikonoce – kraslice, velikonoční ozdoby (kuřátka, králíčci), pečený beránek a další.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...