čtvrtek 29. srpna 2019

Cena pohřbu bez obřadu 2017

V zásadě jsou varianty, mezi kterými se budete rozhodovat: zpopelnění bez obřadu, zpopelnění s obřadem, obřad s uložením do země. Pohřeb bez obřadu je vždy formou zpopelnění. Jak jsme uvedli výše, ceny jsou.


V České republice není cena pohřbu obsahem běžné reklamy a někteří pozůstalí dostávají pohřebné: státní sociální podporu, neboli peníze na částečné uhrazené smutečního obřadu. Důstojné rozloučení však musíme buďto doplatit ze svého, nebo v naprosté životní krizi přenecháme veškeré náklady na obci.

Vsoučasnosti se podíl pohřbů bez obřadu pohybuje kolem padesáti procent. Při zařizování pohřbu asi málokdo myslí hlavně na peníze. Vzhledem k tomu, že ceny za pohřební služby nejsou vázány žádným zákonem ani regulací a jsou tedy. I tak je ale důležité tyto kroky promyslet. Kdo má na dávku nárok a kolika korun dosahuje celková cena pohřbu ? Klíčovou roli má nezaopatřené dítě.


Naše cena je vždy konečná a bez dalších poplatků! Pro všechny pohřby nabízíme možnost přítomnosti u zpopelnění v našem krematoriu na Kladně a následný výdej urny za hodiny přímo v krematoriu.

Pro variantu pohřbu bez obřadu Vám můžeme nabídnout výstav ve Vinohradské obřadní síni za cenu 1. Každá pohřební služba má k dispozici ceník služeb a ne vždy jej může bez sankcí zveřejnit na internetu. Nejdražší je pohřeb v kostele. Pokud se podíváme na ceny.


Varianta obsahuje kompletní smuteční služby včetně kremační rakve, základní. U tohoto typu pohřbu je provedeno pouze zpopelnění zesnulého v krematoriu a následné uložení popela do urny, tradiční smuteční rituál se v tomto případě neuskutečňuje. Cena pohřbu záleží na zvolené podobě obřadu. Otázka - Volno na účast na pohřbu nevl. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.


Provozovatelem serveru Lidovky. Vydavatelství MAFRA, a. Každá obřadní síň, v případě občanského pohřbu , i kostel, u pohřbu církevního, má svoji vlastní hudbu nebo hudební program. Záleží na Vás pozůstalých, jakou hudební variantu si vyberete. V případě speciálních požadavků na hudební doprovod (lesní roh, oblíbená píseň zesnulého atp.) se na nás prosím obraťte už při plánování obřadu.


Cena se dále odvíjí od toho, jaký typ pohřbu zvolíme. Máme na výběr buď zpopelnění bez obřadu , zpopelnění s obřadem anebo obřad s uložením rakve do země. Jedná se o klasické rozloučení se smutečním obřadem ve smuteční obřadní síni, obřad církevní v kostele, klášteře, modlitebně, kapli nebo domu smutku – a následným uložením rakve s lidskými pozůstatky do hrobu či hrobky.

Cena takového pohřbu bez obřadu je od sedmi do dvanácti tisíc korun. Zpětně je možné tyto peníze vymáhat od státu, to ale může trvat i rok. Cena je bez řečníka a smutečního štítu (obrazovky).


Pro Čechy je cenově nejpřijatelnější mrtvé zpopelnit. Za žeh s obřadem zaplatí pozůstalí asi tisíc korun, bez obřadu zhruba o tisíc méně. Jen samotné zpopelnění stojí kolem dvou tisíc.


Ceny pronájmu míst na hřbitově se liší podle lokality. V Praze stojí metr čtvereční asi 1korun, v Brně korun za rok. A to i tehdy, když se rozhodnou, že pohřeb proběhne tzv. I tehdy musí počítat s výdaji od tisíc výše, podle místa pohřbu a krematoria.


Přitom se jedná pouze o tisk parte, zpopelnění v nejlevnější rakvi, uložení ostatků do urny a vyřízení. Nejúspornější variantou je žeh bez obřadu , který stojí zhruba deset. Lidé totiž na důstojné rozloučení s nebožtíkem nemají peníze a zesnulé pohřbívají bez obřadu.


Pohřby do země pak někteří pozůstalí nahrazují levnější kremací. Ušetří tím až desetitisíce korun. Při zajištění a výběru pohřebních služeb je vhodné nejprve vybrat podobu pohřbu.


Průměrná cena pohřbu žehem s obřadem se pohybuje mezi až tisíci. Jedná se především o rozhodnutí, zda máte zájem o kremaci (zpopelnění) nebo pohřeb do země. U kremace je možné volit mezi pohřbem s obřadem, bez obřadu nebo rozloučení s urnou. Bez formulářů Jaké jsou poplatky a jak je lze uhradit Zařízení sociálního pohřbu není zpoplatněno.


Jaké jsou lhůty pro vyřízení Sociální pohřby se řeší až na výjimky (cizinec, nezjištěná totožnost) po uplynutí hodinové lhůty od oznámení úmrtí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...