pondělí 8. července 2019

Jak plisovat látku

Jak stehovat látku : 1. Pokud šijete oděv podle nového střihu, jako první si zkontrolujeme střih. My máme nějakou představu, jak by na nás měl oděv vypadat a nějakou představu měl konstruktér, který střih vytvářel. Aby se předešlo zbytečnému zklamání, vždy si přeměřte papírový střih a. Pomůcka pro řasení látek.

Sukně je z bavlněného plátna. Již v Antice objevená technika tepelné úpravy látek se s drobnými přestávkami a úpravami používá dodnes. Na speciálním stroji se teplem tvaruje metráž do skladů, které jsou trvanlivé.


Existuji ruzne druhy plisovani, nejpraktictejsi a taky trvanlivejsi je, nechat si latku plisovat u nekoho, kdo to dela profesionalne. Látka je vhodná na halenky nebo podšité šaty a sukně. Veškeré plisování včetně závěsů a záclon pro dopravní prostředky. Potahujeme knoflíky a spony látkou , kůží a syntetickými materiály.


Malování na látku je skvělý způsob, jak dát nový život jednoduchým starým tričkům, nudnému čalounění nebo jiné nevýrazné látce, která potřebuje oživit.

Látky kostýmů a sukní skládáme do plisé pomocí tepelné úpravy v naší pražské šicí dílně. Vytváříme tři druhy plisé. Doma to jde pravdepodobne taky, ale je to dost umorna prace a je tezke trefit to tak, aby vsechny ty sklady byly rovnomerne. Pouzivaji se latky s primesi umelych vlaken, protoze to proste lip drzi. Proto se vůbec nedá předpokládat, jak se daná látka zachová a jaký bude její výsledný tvar a rozměry.


Nejjednodušší je tedy látku vyprat. Některým látkám se praním posouvá osnova, praním předcházíte tomu, že se například bude pak ušité triko přetáčet ( jak to známe u trik u obchodu). Díky tomu nemám Pevnou látku ve švu a zároveň vypadá našitý bloček dobře, protože do lícové strany neprokoukne bílá látka.


Ahoj, dnes ti ukážem ako a odkiaľ prevziať strihy, aby sa ti šaty, topy, sukne šili jednoducho. Povim ti o špeci značkách na ktoré musíš myslieť a krok za kr. Caramilla 59views.


Sešít díly na šicím stroji je fajn, ale jak z látky dostat díly, aby byl výsledek trochu k světu? Občas k nám přiletí dotaz z vašich řa jak vlastně umístit střih na látku. Nejdřív se trochu podrobněji podíváme na strukturu látky samotné. Určitě jste někdy byli v museu nebo ve.


Jakým způsobem zakončit látku entlem?

Když látku zahříváme, její částice se začnou rychleji pohybovat (vzrůstá kinetická energie částic). A naopak, když látku ochlazujeme, pohyb částic se zpomaluje. Změna skupenského stavu z pevné látky na kapalinu se nazývá tání.


Když zahříváme pevnou látku , dodáváme jí energii. Připravte si látku , kus oblečení, který chcete nabarvit. Napřed si pečlivě promyslete, jakou barvu použijete, a jaký vzor na látce chcete vytvořit. Tam, kde látku nebo oblečení pevně svážete, tam barva nepronikne a na tomto místě vám zůstane látka v původním zbarvení.


V hrnci si připravte barvící lázeň (můžete přidat i pár malých lžiček soli). Zde je vidět, jak si kontroluju, že jsem opravdu skončila v místě vzdáleném na šířku patky od okraje. Nechám jehlu zapíchnutou v látce, pootočím látku a spustím patku.


Hrana patky musí přesně kopírovat hranu výrobku. Jen tak si zajistím pěkně složené rohy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...