pátek 29. března 2019

Montáž okapových svodů

Nejprve pomocí hmoždinek připevníme objímky svodové trubky do stěny ve vzdálenosti max. Potom do nich připevníme svodové trubky. U samotné montáže okapových trubek a kolen nezapomeneme na odstranění ochranné fólie.


Video-návod instalace okapového systému. S tímto videem již pro vás nebude montáž okapu neznámou. Jednoduše postupujte pomocí tohoto videa a výsledek máte zaručen.

DIY Brick Rocket Stove - Cooking Without Electrical Power - Duration: 24:08. Dodavatel této zakázky. Montáž okapových svodů. Stavební klempířství Zahradník. Najprv pomocou rozperiek (hmoždiniek) pripevníme prídržné objímky do steny s rozstupom max.


Pri samotnej montáži odkvapových rúr a kolien nezabudnime na stiahnutie ochrannej fólie po predbežnom osadení (preskúšaní) v prídržných objímkach. Rozměry vhodných žlabů a svodů se určují z tabulky výrobce, přičemž je třeba znát velikost plochy, na kterou dopadají dešťové kapky. Tento údaj se zjistí vynásobením délky střechy její šířkou.

Odtokové trubky se montují maximálně po každých metrech délky podokapního žlabu. Na nejnižší místo, kde bude umístěn žlabový kotlík, se přibije na patu krokve nejhlubší hák. Na druhou stranu okapu, kde bude nejvyšší bod žlabu, se přibije. Tuto vlastnost ocení jak řemeslníci, pro které je montáž podobných systémů obživou, tak stavebníci, kteří hledají možnost úspor při stavbě či rekonstrukci domu, či kutilové a chalupáři, kteří si nedovedou péči o nemovitost bez nějaké vlastní řemeslné činnosti představit. Příkladem může být ceník klempířských prací, který se týká montáže jak žlabů, tak i okapových svodů.


V tomto směru se ceny pohybují v řádech 1– 2korun za běžný metr, který je na náš dům nainstalován. Před montáží okapových držáků je důležité vyznačit odtokový spád k. Umisťují se do okapového svodu a jsou hadicí napojené na nádrž, kam vodu. Mezi těmito háky napneme provázek a podle něj.


Výhřevy okapů a okapových svodů. Teplotní čidlo je integrované v krabici termostatu, proto je nutná venkovní montáž. Další reference, ceny a inspirace v souvisejících tématech: okapy, pokrývač a klempíř. Konce okapových žlabů jsou do dilatačního výstupu zasunuty k rysce na teplotní stupnici, která odpovídá teplotě vzduchu v době montáže.


Pohyb žlabu pouze v dilatačním výstupu zajišťuje montáž uzavíracího bloku (návod je součástí dodávky). Dilatační výstup se nelepí! Začne-li starý střešní žlab korodovat a odlupuje se z něj barva, je nejvyšší čas vyměnit ho za okap nový.

Zkraťte na požadovaný rozměr hromosvodový drát a PEHD potrubí. PEHD potrubí připevněte pod elektroinstalační krabici také do rýhy obvodového zdiva a základů. Háky položíme vedle sebe. Místa ohnutí ostatních žlabových háků označíme pomocí čáry.


První se montují krajní žlabové háky. S počtem svodů (nebo 4) bych taky potřebovala poradit. Jelikož se mi moc nechce zasahovat do zateplené fasády (kvůli úchytům svodů ), tak uvažuji o vedení svodů po svislých okapových rourách (pomocí objímek). Je toto možné (z hlediska norem a bezpečnosti)?


Desatero rad pro montáž okapů DESATERO RAD PRO MONTÁŽ OKAPŮ. Samotnou montáž začněte upevněním žlabových háků. Pro zjednodušení a správné vyspádování žlabu si na hácích.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...