úterý 26. února 2019

Konzervace česneku v soli

Konzervace česneku : Rady a tipy. Oloupeme stroužky česneku z jedné hlavičky, vložíme je do sklenice a zalijeme olejem. Olej působí jako konzervační činidlo a česnek jej zase ochutí.


Olej pak můžete využít jako skvělou zálivku do salátů. Cibule i česnek se nejlépe skladují zavěšené.

Nikdy nečekáme, až nám začne česnek vysychat a kazit se. Dobře nám poslouží naložený v soli. Stroužky oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle nebo ho semeleme na masovém strojku a rozetřeme na hustou kaši. Na kilogram česneku postačí gramů soli a trochu oleje. Suroviny: palic česneku , hřebíček, celý barevný pepř, bobkový list, sůl, feferonky Na nálev: dl bílého vína, dl vody, g cukru, kávová lžička soli.


Postup: Svaříme vodu s vínem, cukrem a solí. Já česnek zásadně už léta zpracovávám v té trojkombinaci šlehač, ponorný mixér a mixér a drtič v nádobce - takže v té nádobce mi to nadrtí česnek , je to lepší než umlít a rozmíchám to se solí v poměru česnek a soli a používám to celou zimu, za prvé to má míň soli než kupovaná směs a zua druhé celé stroužky uložené v soli zežloutnout a.

Recept, podle kterého se vám Česnek v soli zaručeně povede, najdete na Labužník. Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Se solí míchám utřený česnek taky. Soli ale přidávám méně (asi ). Přidávám ale navíc kyselinu sorbovou v doporučené dávce.


Vzhledem k množství, v jakém se česnek konzumuje (třeba oproti nealko nápojům) jde o zanedbatelné množství. Používám do všech jídel, na topinky si pak vždy koupím čerstvý. Příprava receptu na česnek naložený v soli : Oloupané stroužky česneku prolisujeme nebo nakrájíme na tenké plátky a utřeme.


Připravený česnek dobře promícháme se solí a natlačíme do menších skleniček (například od dětské přesnídávky). Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Abyste nakládanému česneku dodali ještě víc chuti, přidejte k němu lžíci soli.


Veškeré takové zpracování česneku je již v tomto článku. Předpokládám, že konzervace olejem by v tomhle případě neměla být problém. Paličky česneku rozebereme, jednotlivé stroužky oloupáme a prolisujeme nebo umeleme.

Online poradna hodin denně, dní v týdnu a 3dní v roce. Pokud si všimneme, že stroužky začínají sesychat, popř. Oblíbené je také nakládání česneku do soli. Ze sušeného česneku si můžete připravit vynikající česnekovou sůl, která dodá připravovaným pokrmům jen jemné česnekové aroma. Sušený česnek nasypte do robotu nebo mixéru a rozdrťte na prášek.


Pak do robotu přidejte sůl v poměru díly soli na díl česneku. Mixujte další dvě minuty. Naložte si zeleninu do soli. Bude-li to kořen petržele, mrkev a kopr, získáte současně skvělý základ do polévek, na svíčkovou a na koprovku. Jde současné o způsob velmi jednoduchý a levný.


Zelenina vydrží v soli několik měsíců a neztrácí chuť. A co je vlastně podstatou konzervace solí? Dalším způsobem, jak si v kuchyni prodloužíte sezonu medvědího česneku , je bylinkové máslo.


Hotovou směs dejte do mističky nebo malých formiček a nechte vychladit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...