neděle 4. listopadu 2018

Čím nabarvit šišky

Máčíme hodin a pak necháme šišky vyschnout. První varianta je natřít konce šišky barvou a ještě za mokra posypat glitry. Po zaschnutí ze zbytků krepového papíru vyválíme dlaněmi nebo mezi prsty kuličky, které zastrkáme do šišky.


Druhou variantou je nechat �. Nový příspěvek od Ludvík Hanke úte 20. Kdo mi poradí jak a čím nabarvit borovou šišku tak, aby po nabarvení vypadala jako kdyby na ní napadal sníh? Nejjednodušším způsobem, jak šišky dobře a po celém povrchu nabarvit je použít sníh nebo bílou barvu ve spreji.


Použijeme kartonovou krabici, přes ni položíme několik větviček nebo špejlí a na ně navěsíme šišky špičkou dolu, tak abychom při použití spreje barvili jen šišky a vnitřní stěny krabice a sprej se zbytečně nešířil do okolí. Plochu, na které budete pracovat, pokryjte starými novinami, abyste se vyhnuli nehod�. Aby šišky získaly mrazivý nádech, nabarvěte je na bílo. Nám se osvědčila barva ve spreji.


Chcete-li, aby vypadaly jako zasněžené, použijte granulovaný sprej. Důležité při výrobě ozdob je také očko na uchycení. Můžete použít nit nebo tenký drátek.


V obchodech s aranžérskými potřebami najdete drátky různých barev, které vůbec nepůsobí rušivě. Ale pozor, umístěte je na něj tak, aby pokud možno stály. Pokud je totiž položíte na topení bokem, plocha, kterou se ho budou dotýkat nezvratitelně zhnědne. Vybělený povrch je citlivý.


Spodku ale topení neublíží. Dřevokazné houby – a jak na ně. Výskyt dřevokazných hub je vždy důsledkem nějakého prohřešku proti optimálním podmínkám užívání konstrukce. Jejich úkolem je distribuovat semínka stromů, proto obsahují pletivo, které reaguje na vodu. Vlhké se stahují, jakmile vysychají, začnou se rozvíjet.


Tak a tohle jsem nevěřila, že budu někdy dělat, ale tak proč ne :) Recept mě zaujal velmi, až natolik, že jsem ho zkoušela mimo Vánoc, abych neměla právě na svátky premiéru a aby se hlavně vydařily jako mají :) Těsto je z pudinků, těsto je neuvěřitelně měkké a křehké a doslova se na jazyku rozplývá. Přírodní materiály si získávají čím dál tím větší oblibu. Jednou z nejhezčích přírodnin je šiška. Co takhle šišky nabarvit a použít je jako dekoraci na štědrovečerním stole či jako ozdobu ve vánočně nastrojeném interiéru?


Větší šišky postačí nabarvit na zeleno, připevnit na podložku polepenou vatou, která bude přestavovat sněhové závěje. Na šišky nalepte korálky, budou suplovat ozdoby. Takto si můžete vytvořit hluboký les, nebo jen zelené zátiší s keramickou chaloupkou. Pro dodatečnou povrchovou úpravu lamina je možné pouze použít krycí nátěry, jednobarevné nátěrové hmoty.


Podkla lamino je potřebné v celé ploše lehce přebrousit jemným brusným paírem (cca č. 4) a odmastit umytím saponátem. Výrobci laků a nátěrových hmot přicházejí na trh se stále novými a vylepšenými produkty. Není snadné si vybrat ten nejvhodnější výrobek.


Něco, čím rozmícháme škrob. Pokud si budeme chtít na misku obtisknout listy, tak budeme potřebovat i vylisované listy a temperové barvy. V misce se rozdělá škrob, do lázně se může přidat i trocha disperzního lepidla.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...