pondělí 29. října 2018

Nový otvor do komína

Pomocou šablóny vyrežeme uhlovou brúskou do tvárnice otvor na vyústenie sopúcha. Potom díru v komíně ošetřit a do sopouchu nasadit kouřovod jak popsáno v předchozím odstavci. Vstup do komínové vložky opět zakryt růžicí.


Postup uvádím v náhledu. Vytvoření nového sopouchu do komínu schiedel. Ahojte, stalo sa taka banalna vec, ze sme trosku zle vyratali otvor pre dymovod (zabudli sme pripocitat podlahu), a vlastne by sme potrebovali vyrezať novy otvor pre dymovod.


Otvor pro mřížku na zadní odvětrávání nesmí chybět, jelikož může vlhkost pronikat přes stěnu komínové vložky do komínového pláště. Rohy tvárnic komínového pláště jsou proto opatřeny kanálky pro zadní odvětrání. Ty musí zůstat po celé výšce komína volné. Umožňují proudění vzduchu od paty komína.


Tento postup vytvorí väčší otvor na vložku do komína až do priemeru 2mm, čo zabezpečí dostatočný priestor na realizáciu osadenie vložky do komína s priemerom až 2mm. Bežne sa však používajú komínové vložky s priemerom 16 18 alebo 2mm. Výhodou frézovania komínov je jeho uskutočnenie z vrchu komína , prakticky bez zásahu do obytnej zóny domu. Sekat otvor mi nepřijde vhodné.


Vezmite si väčšiu priesvitnú fóliu a prilepte ju na prikladací otvor spotrebiča, urobte si malý otvor cez ktorý prevlečiete tyč. Našraubujte druhú tyč o tú prvú a pomaly tlačte tyč s kefou do komína. Plášť komína tvoří lehčená komínová tvárnice z liaporbetonu.


Odtah spalin zajišťuje komínová vložka s vysokou životností odolná proti vyhoření sazí, vhodná pro suchý i mokrý provoz s minimální nasáklivostí, určena pro teplotu do 600°C. Rozměry jsou 61x61x5cm. Vybírací otvor musí být dobře utěsněn a nikdy by neměl být umístěn tak, aby ústil do obytných místností nebo do prostor, kde se skladují hořlaviny.


Vymetací otvor mají komíny topných systémů na tuhá paliva a jeho ideální umístění je buď v půdním prostoru, nebo nad střechou. Ak máte problémy s vašim komínom po technickej stránke, alebo s funkčnosťou a rozhodli ste sa do komína investovať, riešením je vložkovanie komínov. Zbúranie starého komína a postaviť nový komín je finančne a časovo veľmi náročné.


Preto najvhodnejšie riešenie je komín vyfrézovať a vyvložkovať nerezovým systémom. Pokud ještě nemáme udělán otvor , kterým bychom kamna mohli napojit do cihlového komína , musíme si nejdříve sehnat dvoustěnnou zděř odpovídajícího průměru. Průměr zděře by měl být stejný jako průměr odkouření kamen. K tomu, aby byl kouř nasáván z jednoho komína do druhého, musí být splněny dvě podmínky: – V objektu, kde se netopí musí být podtlak vůči okolí. Komín pak funguje jako větrák, tj.


Po prijatí objednávky vás budeme kontaktovať pre upresnenie dňa a času montáže. Vložkování vdechne vašemu komínu nový život. Při vložkování se vkládají nerezové nebo litinové trubky z vrchu do otvoru v komíně a postupně se spouští až do místa připojení spotřebiče. Nový komín lze často vést původní zděnou komínovou šachtou, stačí ji z přední strany pouze vybourat a nový komínový systém vložený do původní šachty poté opět zazdít.


Komínové systémy nabízí včetně vložek a všech potřebných doplňků výrobci betonových, keramických i pórobetonových tvarovek. Vložka komína zvyčajne predstavuje systém pevne a celistvo prepojených nerezových rúr, ktoré sa vkladajú cez vrchný otvor komína. Dá se použít na keramickounbsp;komínovou vložku pr. Materiál je schopný odolávať extrémnym podmienkam a jeho životnosť je dlhotrvajúca. Na správny ťah je potrebné vyhriatie komína na istú teplotu, čo je vďaka kovovému spracovaniu veľmi rýchle.


Cenová ponuka je nezáväzná. Na základe nej sa môžete rozhodnúť, či tieto práce zveríte do našich rúk. Frézovanie a vložkovanie komínov. Počas frézovania odstránime staré usadeniny z komína. Zároveň sa otvor prispôsobí komínovej vložke.


Do takto pripraveného komína sa následne vkladá nová komínová vložka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...