pondělí 8. října 2018

Fermež napouštěcí použití

Ovšem nejvýznamnější použití je v lacích. Zde je základem zasychání, přičemž fermež zůstane tuhá, ale nikoli křehká. Její nejvýznamnější vlastností je hydrofobní povaha, tedy odpuzuje vodu.


Jinak při povrchové úpravě dřeva zvolna zasychá a při tvrdnutí se mírně smršťuje. Náhledy barev se mohou zobrazit na každém monitoru v odlišném odstínu v závislosti na jeho nastavení. Doporučujeme odstín porovnat na více monitorech, nebo nám zavolejte. Napouštěcí fermež vám na. Určena jako ředidlo pro olejové,fermežové barvy a tmely, k napouštění dřeva a jiných.


Lněný olej neboli lněná fermež se po staletí používá pro. Sekce: barva olejová, napouštedla dřeva, pro venkovní i vnitřní použití. Rozdíl mezi normální fermeží (to je ta, kterou máte) a napouštěcí je pouze v tom, že ta napouštěcí je řidší (a taky levnější). Fermež napouštěcí (Akzo-nobel-coatings).


Když natřete dřevo neředěnou fermeží, čístečně se vsákne a na povrchu po vyschnutí udělá krustu. Dotaz: fermež napouštěcí. Dobrý den, prosil bych o informaci, zda je vhodné použití napouštěcí fermeže jako podklad pod lazuru při venkovním nátěru dřevěného plotu.


Dnes bývají výrobky označené jako „lněná fermež “ kombinací lněného oleje, kovových sušidel a případně i ropných rozpouštědel, např. Použití kovových sušidel činí fermež nepoživatelnou. Je vhodná do interiérů i exteriérů.


Lněna fermež se používá jako impregnace, která dřevo chrání proti vlhkosti a hluboce penetruje do dřeva. Nátěr je prodyšný, hydrofobní a neloupe se. Lněná fermež oproti lněnému oleji lépe vysychá a poskytuje tím lepší ochranu dřeva. Natírá se ideálně za slunečného dne, fermež je dobré notně ohřát.


Má pak nižší viskozitu a lépe a hlouběji se vsakuje. Ale stejnou službu vám udělá, pokud ji zředíte třeba technickým benzinem (totéž se dá koupit jako tzv. fermež napouštěcí ). POUŽITÍ K napouštění dřeva, papíru, omítek a jiných savých podkladů pro další olejové, fermežové, syntetické a disperzní nátěrové hmoty. Napuštěný podklad je možno přetírat ne. Vyrábí se (vyráběla se) ze lněného oleje. Jako olejová složka se nejčastěji používal lněný olej nebo fermež , což je lněný olej zahřívaný na cca 180° Celsia.


Fermbal ( napouštěcí fermež ). Pigmentované nátěrové hmoty. Spolehlivě chrání dřevo před. Tradiční lněná fermež 2x.


Mám utkvělou představu že pro venkovní použití bych měl desky. Většina použití lněného oleje vychází z jeho zasychacích vlastností, tzn. Výhodou je hydrofobní povaha tohoto uhlovodíkového materiálu. Vedoucí skladu Petra Hanková.


Podle definice se lněný olej nazývá lněná fermež.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...