středa 26. září 2018

Ukotvení pergoly do země

Pro ukotvení zahradní pergoly do země se využívají dva způsoby. Prvním je kotvení za pomoci betonových patek nebo pomocí zemních vrutů. Oba způsoby představují velmi efektivní metody a výběr se odvíjí zpravidla od povahy povrchu do kterého bude pergola ukotvena. Nicméně často se kromě připevnění pergoly ke zdi domu pomocí nosného ráhna používá i ukotvení do země.


Samozřejmě záleží na velikosti a hmotnosti vámi plánované pergoly.

Pokud by šlo o menší pergolu s lehkou střešní krytinou (například z polykarbonátových desek), bude stačit ukotvení ke zdi domu pomocí nosného ráhna. Velké a těžké pergoly není od. Například příliš kamenitý nebo písčitý terén není pro použití zemních vrutů zrovna ideální. Naopak do země s minimálním podílem kamení se zemní vruty hodí znamenitě a představují rychlou, spolehlivou a finančně snadno dostupnou variantu pro ukotvení pergoly nebo i jiné dřevostavby do země.


Ukotvení přímo do země. Jednoduché řešení ukotvení pergoly nabízejí zemní vruty. Jejich nespornou výhodou je bleskurychlé vytvoření nutného základu pro uchycení.


Tato metoda je vhodná pro suchá místa a tam, kde není.

Do patky se pak z každé strany zasune jedna z tyčí montážního klíče. A pak už to jde ráz na ráz. Stačí plynule (a bez větší námahy) otáčet montážním klíčem po směru hodinových ručiček a vrut se hladce zavrtá do země. Stejný postup opakujte u všech ostatních vrutů.


Kování pro uchycení pergoly Nosné prvky všech konstrukcí musí být co nejpevněji spojené s podkladem. Aby Vám plotové sloupky nebo pergolové stojky vydržely co nejdéle, je dobrá je uchytit k podkladu pomocí kování. Doba, kdy se dřevěné sloupky betonovaly přímo do země , již dávno minula. Pergoly , altány, zahradní domky, terasy, kontejnerové stavby, základy pro všechny tyto stavby zvládnete s pomocí. Zemní vruty jsou výbornou.


Někteří zákaznící do svého terénu hrot dokáží spíše vlisovat třeba i vlastní vahou, někdo provádí geologický průzkům např. Kotevní patky a prvky, pro různé typy základů. Pro dřevostavby, kotvení do litého betonu i na hotové základové desky, pro pozednice a další stavební či tesařské projekty. Pomocí instalačního klíče zavrtejte vrut do země , nakonec na něj nasaďte koncovou patku, na níž se později připevní stojka pergoly. Kotvení do betonu či dlažby Pergolu je možné ukotvit také do betonu nebo zámkové dlažby, a to s pomocí speciální podlahové úchytky K301.


U a připevňuje se k podkladu pomocí hmoždinek. Mylnou představou je, že do zatepleného domu nelze nic kotvit, protože si porušíme izolaci, přijdeme o záruku na fasádu, a další. Dovolte, abychom vám představili certifikovaný způsob montáže, který používáme pro všechny typy zateplených budov k montáži pergol i markýz.

Externí: ministr zemědělství čr toman: pilíře země Ken Follett: kotvení do země návod: svět grilů. Konstrukce pro pergolu může stát volně, nebo být opřena o zeď. Musí udržet rostliny a neohrozit lidi. Princip takového ukotvení pergoly je v tomto případě poměrně jednoduchý.


Do zdiva jako takového přijdou speciální vruty, které mohou bez problémů procházet i. Kotvení pergoly závisí na tom, jestli bude celoplošně zastřešena, nebo ne.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...