pondělí 23. července 2018

Guajak posvátný

Guajak posvátný

Dorůstá do výšky metrů a jeho dřevo je považováno za jedno z nejtvrdších. Jako jedno z mála neplave, když se položí na hladinu vody. Dalšími českými názvy pro guajak jsou svaté dřevo, dřevo života, železné dřevo.


Je to strom s jedním z nejtvrdších dřev na světě. Druhem využívaným pro své léčivé účinky je guajak posvátný (Guajacum sanctum) a guajak léčivý (Guajacum officinale). Floridě, Střední a Jižní Americe nebo v Karibiku. Matečnou rostlinou je guajak posvátný (Guajacum sanctum). Z toho důvodu se ti bude velice špatně.


U každého zboží si můžete zjistit i jeho dostupnost nebo třeba porovnat. Guajak patří mezi nejtvrdší dřeva. Plantae - rostliny oddělení. Zygophyllaceae – kacibovité Angl.


Guaiacum officinale - guajak léčivý. Lignum Vitae, Guaiak, Guajacum Něm. Typická hodnota je orientační údaj pro suché dřevo. Suché dřevo je přirozeně na vzduchu vyschlé,.


Archiv GUAIACUM OFFICINALE L. An extremely valuable timber is obtained from the tree. It is hardy to zone (UK) 10. Suitable for: light (sandy), medium.


The basis of the test depends on the presence of the heme moiety from the. GUNPOWDER (Střelný prach) Substance se osvětčila při různých esptických a toxických onemocnění. Do lékáren dodává se guajakové dřevo (lignum guajaci) nejčastěji v. Tento druh tropického stromu, který byl již starými Aztéky nazýván palo santo. Obsahuje více než aromatické pryskyřice, která se získávala vyvařením ve vodě k léčbě otrav. Mimo jiné obsahuje procent procent aromatické pryskyřice(pozor na korozi).


Jinak co se týká použití ,tak vývar z dřeva se používal proti otravám jedy a na podporu látkové výměny. SKLADEM Balení: g Kč Pryskyřice Opoponax - vykuřovadlo. Vše o břitvách a holení jako takovém;. Index toku taveniny termoplastů 8. Toto je seznam léčivých rostlin. Seznam je členěn abecedně podle českojazyčného názvu rostliny.


Tyto webové stránky prezentují následující témata: Homeopatie, alternativní medicína, homeopatická léčba, homeopatická poradna, homeopatické léky. Abies canadensis (Abies-c.) - Jedle kanadská (strom). Caryophyllales Chenopodiaceae Bera vulgaris subsp.


Počet vybraných záznamů je příliš vysoký a funkce by mohla zpomalit server. Cypřiš je už po staletí považován za posvátný strom. V lidovém léčitelství měl vždy široké uplatnění. Používal se jako antiseptikum, při revmatu a hemoroidech. Má močopudné účinky, snižuje pocení a také omezuje vypadávání vlasů.


Příznivě působil i při nervovém podráždění díky vyrovnání nervového. Nymphaea lotus - Leknín posvátný 27. Vzácná a drahá dřeva (santal, guajak , orlářka apod.) se doporučuje pálit podobně jako jemné bylinky. Běžnější dřeva (jalovec, cedr, dub, bříza apod.) jde pálit i na uhlíku. Já osobně doporučuji obě varianty, spíše podle účelu.


Pokud čistíte prostor či sebe, pak se hodí očistný dým, a tedy pálení na uhlíku. Pokud harmonizujete či provoňujete prostor, pak. Licence: Fotografie a texty umístěné na těchto stránkách je možné pro nekomerční účely bezplatně použít v rámci sítě internet, pokud bude uveden autor (včetně aktivního odkazu na tento web) a pokud do díla nebude jakkoliv zasahováno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...