pátek 8. června 2018

Stavba trativodu

V obcích s plnohodnotnou infrastrukturou obvykle končí veškerá odpadní i dešťová voda v kanalizaci. Jsou ale i případy, kdy vsakování dešťové nebo i znečištěné povrchové vody efektivně zajistí trativo tedy jednoduchá a finančně nenáročná podzemní stavba určená k odvádění odpadní vody například i ze septiku. Prosím o sdělení zkušeností včetně parametrů pro stavbu trativodu k odvodu dešťové vody ze střechy garáže (plocha cca m2). Další výsledky z webu forum.


Archiv Přeložit tuto stránku. Stavba trativodu k odvodu dešťové vody 1.

Vše o zahradě – rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a. Prostě na úřad nic nehlásíte, vybudujete septik s trativodem , poklopy. Do vykopanej jamy potom umiestnime geotextíliu, ďalej v rovnomernej vrstve štrk a doplníme o piesok či znovu geotextíliu, aby sme zvýšili “výkon” trativodu. Piesok aj geotextílie totiž zabraňujú prenikaniu hliny medzi štrk, čím sa upchávajú cestičky pre pretekaniu vody do pôdy.


Nakoniec jamu zasypeme vrstvou hliny tak, aby splynula s okolitým terénom. Jama trativodu je hotová, chystám sa napájať kanalizačné potrubie a lapače strešných splavenín. Postačí ak na konci potrubia pri vstupe do trativodu bude len koleno? Ako riešiť odvetranie trativodu ?

My sme do trativodu davali namiesto kamenov tzv. Vyhodou je to, ze je v nich vacsi objem, ako ked das strk. Co hrozi, keby som to nechal tak? Teraz je to cca 30cm, ale este bude navazka. Prival vody ked prsi je velmi maly, len mne islo o to, aby som ryny nejako ukoncil a netiekla mi voda hockade.


Na začiatku môjho príbehu s prvým trativodom bola stavba môjho vlastného trativodu k novému rodinnému domu. O vsakovacích blokoch som nevedel vôbec nič. V minulých stoletích se stavěla obydlí, domy a zemědělské usedlosti ve velké míře alespoň částečně podsklepené. Trativod je stavba tzv. Když se už při hloubení základu objevila voda, musela se odvést trativodem.


Býva navrhovaný ako riešenie na rýchle odtečenie prívalových vô ako sú napríklad prudké dažde, rýchlo roztopený sneh, ale aj na odvádzanie povrchovo znečistených vôd zo septikov. Připojit reakci : trativod host - xxx. Vybudování trativodu Od: r 23.


Dobrý den, mám dotaz zda je technicky možné a použitelné vyřešit odpad pouze z kuchyňského dřezu tak že se vykope jáma 5m-1m x 1m hluboká 1m, zapušťěná 3. Hodinový manžel Kralupy nad Vlt. Dodavatel této zakázky. Sep Bylo by lepší vybetonovat i dno a udělat díry do betonu zboku ve spodní.

Pokud vám původní trativod ´výdrží´ vyhovoval, udělejte obdobný. Bezplatná právní poradna online zdarma pro všechny Počet stránek ve webu: 40. Kontaktovali jsme proto bývalého majitele domu, a ten sdělil, že v tomto místě vyúsťuje drenáž do trativodu , kterou vykopal a uložil nejen pro náš dům, ale minimálně i ještě dva sousední. Já blbec tehdy nedělil odpady na vodo a hovno, takže tam teče vše i myčka a pračka.


Vyřešil jsem to dle obr. Vyčerpává se jen první a druhá nádrž.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...