pondělí 18. června 2018

Česnek v soli

Česnek v soli

Skleničky povážeme navlhčeným dvojitým celofánem nebo pergamenovým papírem a uchováme v. Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku. Podle tohoto receptu naložený medvědí česnek používáme do polévek, pomazánek atd. Tip k receptu na česnek v soli Česnek naložený v soli si ponechává svoji výraznou chuť, je ale méně štiplavý.


Česnek v soli

Má stejné využití jako česnek čerstvý. Dá se použít například při přípravě masa, na brambory, těstoviny nebo namazat na topinky. Více o konzervování zeleniny v soli naleznete níže. Jak naložit česnek do soli. Rozdílem bude vynechání sádla.


Do čistých sklenic tedy budeme plnit směs prolisovaného (nebo namletého) česneku se solí. Na 5g česneku nám bude stačit asi 1g soli. Měkké rozmixujeme, propasírujeme přes cedník, podle chuti osolíme a osladíme cukrem a ještě povaříme, aby směs zhoustla. Dělám tento: 5g česneku, 1g soli , 2g ztužený tuk.


Rozmačkaný česnek smícháme se solí a necháme min odležet. Vmíchámje do rozpuštěného tuku a zahříváme až do perlení. Vycladlou pastu do malých skleniček, uzavíráme až po vychladnutí. Nesterilujeme, vydrží i několik let.


Vyberte si ze stovek receptů na Česnek v soli , které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Česnek v soli. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších Česnek v soli receptů z čech i ze světa.


Medvědí česnek v soli recepty, které budete milovat. Já česnek zásadně už léta zpracovávám v té trojkombinaci šlehač, ponorný mixér a mixér a drtič v nádobce - takže v té nádobce mi to nadrtí česnek , je to lepší než umlít a rozmíchám to se solí v poměru česnek a soli a používám to celou zimu, za prvé to má míň soli než kupovaná směs a zua druhé celé stroužky uložené v soli zežloutnout a. Máte ještě někdo nějaký tip na dlouhodobé uchování česneku? Díky Připojit reakci Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků. Příprava receptu na česnek naložený v soli : Oloupané stroužky česneku prolisujeme nebo nakrájíme na tenké plátky a utřeme.


Do skleničky dáme vrstvu soli , pak vrstvu oloupaných stroužků česneku, zasypeme solí a tak pokračujeme. Připravený česnek dobře promícháme se solí a natlačíme do menších skleniček (například od dětské přesnídávky). Horní vrstvu tvoří sůl. Do důkladně vymyté sklenice nasypeme na dno sůl, dáme vrstvu česnekových stroužků, zasypeme solí, opakujeme několikrát, aby byla láhev téměř plná, pos. Pokud je česnek sklizen v deštivém počasí, odstraňte celou plodinu na teplém, dobře větraném místě po dobu 1-týdnů.


Česnek v soli

Je nutné odříznout kořeny hlav tak, aby byly lépe vysušeny. Odstraňte vrcholy pouze tehdy, když je zcela suché. Pokud máte v plánu uložit česnek v bytě v podobě copánky, pak nemusíte odstranit vrcholy.


Na dno každé skleničky dáme kuličky pepře, hřebíček, bobkový list a feferonku. Naskládáme oloupaný česnek a zalijeme teplým lákem z vína, vody, cukru a soli. Uzavřeme a sterilujeme při °C asi minut.


Česnek v soli

Zdena Kocková, Hajnice. Autor: Archiv ireceptar. Rozhodně byste po něm měli sáhnout při bolesti v krku, nachlazení. Působí antibakteriálně a pomůže vám v boji s viry.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...