pondělí 4. prosince 2017

Šamotové desky do krbu

Naše kvalitní šamotové desky z Německa mají vysokou přesnost a dobrou teplotní odolnost. Současně působí esteticky. Oblíbené jsou zejména šamotové cihly do krbu , které mají šamotovou krbovou vložku.


Spojují výhody šamotových kamen a krbů. Provoz krbu je prakticky nemožný bez použití různých žáruvzdorných konstrukcí.

Existuje několik typů takových materiálů, které se liší podle složení a prostředí. Dnes, častěji k řešení těchto problémů používají látky založené na šamotu, schopné odolat dlouhodobým účinkům otevřeného ohně. Charakteristické znakyTypyAplikace a. Pec na pizzu, ohniště i kamna. Všude tam nachází uplatnění šamot, odolný a žáruvzdorný materiál. Zvolte ten, který se vyrábí v Kadani z poctivého českého jílu.


Stavba krbu Šamotové desky Šamotová deska 400x200x20mm. Nákup bez rizika: dní na vrácení.

Kvalitní šamotové cihly a šamotové desky nabízíme v široké škále tvarů a rozměrů. VÁNOCE - dovolená od 23. Přijaté objednávky budou expedovány až od 6. Přejeme Vám příjemné prožití vánočních svátků. Naše cena s DPH: Kč Běžná cena s DPH: Kč. S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies.


Každá firma zabývající se výrobou krbových kamen, vložek nebo sporáků, používá vlastní velikosti a tvary těchto cihel určené přímo do jednotlivých typů. Pro správnou identifikaci tvarovky je potřeba znát výrobce a typ výrobku, popř. Proto se nejčastěji využívají ke stavbě venkovních a interiérových krbů, pecí a dalších staveb, které musejí odolávat žáru. Materiál na stavbu krbu.


Vhodným nástrojem tmel upravíme do požadovaného tvaru – vyhladíme a začistíme. Tmel je vytvrzený po hodinách a dá se přetírat. Minimální pracovní teplota je °C. Vytvrzený tmel lze odstranit pouze mechanicky.


TIP: dokonalé vytvrzení dosáhneme po zatopení v krbu. Predám šamotové tehly z rozobratého krbu. Pokud jí to vyzdíte, tak to ztvrdne je to pevné.

Oproti tomu šamotová malta funguje jinak - nevzniká zde chemická vazba, nýbrž keramická vazba. Můžete to tedy postavit pomocí šamotové i cementové. Menší díl desky , který zevnitř krbu překrývá právě stavěnou boční stěnu krbu se nazývá svlak. Svlak je zpravidla již „nepotřebný“ díl izolační desky.


Velkou výhodou těchto desek tedy je, že se spotřebuje opravdu velká část zakoupeného materiálu. Nepotřebných zbytků je po skončení stavby krbu velmi málo. Přenechám za odvoz staré šamotové cihly z vyzdívek pecí, různé profily, vhodné do základů staveb, jako zavážka apod. Mám je dlouho složené na zahradě, množství odhadem cca 8.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...