úterý 19. prosince 2017

Šamot na opravu kamen

Jestliže se chystáte na opravu vnějších, ale žárem namáhaných částí krbů, pecí nebo kachlových kamen , je lepší pracovat se speciální kamnářskou omítkou. Tu je třeba nanášet přibližně v šířce od jednoho do padesáti milimetrů a při dodržení správných poměrů míchání i postupů nanášení se netvoří praskliny. Na opravy kachlových kamen nebo sporáku je k dostání sušený. V kamnech Petry nám po stranách popraskal šamot.


Jsou tam v rozích trhliny od shora až dolů. Popraskal Vám v kamnech šamot ?

Vlastmí zkušenost je taková, že po letech stáří kamen petry mi začal šamot praskat. Opravil jsem tak jak zde radí, ale vůbec to nevydrželo. V současný době cca 3-roky starý kamna je šamot zcela popraskanej a drží jenom zázrakem. Je jen otázkou času, kdy začne vypadávat.


Kamnářský šamot pro individuální opravy topenišť kamen a sporáků Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript. Zde jsou instrukce jak povolit JavaScript ve Vašem webovém prohlížeči. Na opravu nepoužijete křehký a nepružný „kamnářský tmel“, ale vysokoteplotní silikon, který má tepelnou odolnost až 300°C.


Použijete ho v kombinaci s tkalounem určeným pro utěsnění těchto skel u krbových kamen.

Opravu provádějte vždy, až když jsou kamna vyčištěna a vychladnutá. Pravý šamot obsahuje kolem oxidu křemičitého a oxidu hlinitého, zbytek tvoří příměsi, například vápník, hořčík, titan, železo. Náhradní díly na kamna a kotle Kamnářské malty a lepidla Kvalitní šamotové cihly a šamotové desky nabízíme v široké škále tvarů a rozměrů.


Materiály, z nichž jsou kamna vyrobena, čelí při provozu extrémním podmínkám. Rychlý ohřev, žár, často ne zcela správný způsob topení i nápor na mechanické součásti kamen , to vše zkouší jejich odolnost a výdrž, i kdyby byla vyrobena sebekvalitněji. Není třeba tmelit a tedy záležitost výměny je jednoduchá pro všechny majitele kamen.


Malé praskliny v šamotu nevadí pro používání spotřebiče. Vyzdívky měníme v počátcích vydrolování. Plamen má na šamot dynamický účinek, topte tedy pouze přiměřeným množstvím paliva.


Návod na opravu kamen , sporáků a pecí. Pokud jsou na šamotových cihlách vidět praskliny, není třeba je hned měnit. V ohništi by ale neměla být obnažená místa, kde se oheň dostává do kontaktu s pláštěm kamen , hrozí. Jak nechat vyschnout šamot v kamnech.


Spáry už máte zadělané, teď je ještě potřeba nechat vše správně vyschnout. Než šamotová malta vyschne, potrvá to alespoň pět až šest dnů. To záleží na teplotě a vlhkosti prostředí. Jestli chcete vysychání urychlit, můžete vedle opravených kamen zapnout elektrické topení.


Běžně lze sehnat šamotové plátky které se dají nařezat přizpůsobit dle potřeby, (stačí flexka a diamantový kotouč jde to dobře, užijte ochr. brýle, ideálně i respirátor) vyjmete starý šamot a na jeho místo pomocí šamot.

Kamnářský šamot - je materiál z přírodních surovin, který pro ohniště na spalování dřeva jede nahradit žádným jiným materiálem, který dává pro člověka přirozené sálavé teplo. Veľkoobchodné zľavy a vernostný program, s ktorým Vaša firma ušetrí už pri prvom nákupe. Doprava zdarma, online poradenstvo a darček za nákup je samozrejmosťou. Vrámci SR a ČR máme výdajných miest.


Vyskúšajte si pohodlný a spoľahlivý nákup farieb od internetových špecialistov na farby. Nachádzate sa v kategórii šamotová múčka, ktorá slúži na opravu pecí, krbov, kachieľ a iných tepelne namáhaných vykurovacích telies. Součástky a materiály pro opravu kamen se nejsnáze shání ve specializovaných e-shopech.


Platí to například pro šamotové cihly a tvarovky, žáruvzdorné malty, kamnářské tmely či různé těsnicí prvky. Na opravené místo naneste směs a přiložte skelnou tkaninu, která je součástí balení. V případě velkého rozsahu poškození a zvýšené námahy opravovaného místa, použijte další 2-vrstvy tkaniny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...