úterý 28. listopadu 2017

Oprava omítky po elektroinstalaci

Oprava uraženého schodu s dlažbou, 6. Prosím Vás, jak opravit vnitřní omítky po nové elektroinstalaci ? Přechod mezi novou a starou bude asi dost výrazný. Slyšel jsem, že se dá také. Staré domy se starými izolacemi mívají téměř vždy poškozené omítky.

Radikální opravy stojí statisíce, za několik stokorun lze. Teď to mám takto, po nějakých místech zasádrováno, hřebíčky oddělané. Drážky jsem se snažil dělat tak akorát, aby se schoval kabel, ale jsou to přeji jen duté cihly, tak když to vlezlo do dutiny, je někde holt drážka větší než je třeba.


Zahodit se to tedy musí. Na místech, kde budou kabeláže prostříknete drážku vodou, pak plcnete sádru(bílou sádru, ta opravdu drží) a do ni zatlačíte kabel nebo PVC krk. Následně použijete Cemix maltu a na final jemný štuk.


Taky není od věci použít špric, a na něj pak omítky , ale to záleží na rozsahu vysekané drážky.

Druhy omítky V dnešní době používáme dva základní druhy malty na omítku. První využívá jako pojiva cement a druhá sádru. Vápenocementovou maltu můžeme použít na vnitřní omítky , ale musíme počítat s tím, že dlouho tuhne a pokud ji nenamícháme ve správném poměru, špatně „chytá“ na podkladové zdivo. Okenní profil bez perlinky je určen pro vnitřní omítky.


Nejen, že jeho použitím zabráníte praskání omítky kolem oken, al. Po demontáži starého vybavení pokračovala renovace bytu instalačními pracemi. Po umístění obkladů a dlažeb dále navazovala rekonstrukce podlah, kompletace koupelny a kuchyňské linky. Cim muzu zadelat diry po nove elektrice? Dobry den, mam udelanou novou elektriku a nevim cim zadelat diry ve zdi.


Krásně se to sjednotí a tím, že tam je perlinka, perfektně to drží, nepraská a min. Po zatvrdnutí se povrch přebrousí brusným papírem a následně se přetře nátěrem weberton micro V. U silně savých podkladů (voda se ihned vsakuje) přetřít plochu penetračním nátěrem weberpodklad A ředěným vodou 1:před užitím omítky. Omítku nanášet nerez hladítkem nebo špachtlí na suchý podklad.


Pouze tento postup Vám zaručí,kvalitní a pohledné omítky bez mikroprasklin a jiných poškození způsobených sedáním budovy. Ochrana všech rohů hliníkovými profily je samozřejmostí.

Najdeme vám spolehlivého řemeslníka. Získejte cenové nabídky na omítky , zednické práce, vnitřní omítky. Tato možnost je pracnější, ale měl bych z toho lepší pocit že to vydrží, navíc bych srovnal stěnu jako celek pomocí omitníku než se snažit stěnu vyrovnat pouze štukem U čeho si nejsem jistý je penetrace kdy ji vážně použít a kdy ne. Jak se provádí oprava v případě mechanického poškození VKZS.


Další možnosti opravy vydrolené omítky a vyplnění spár nabízejí pastovité tmely, které se nanášejí špachtlí a po vytvrdnutí je lze snadno brousit. Venkovní omítky jsou zatíženy výrazně více než omítky vnitřní. Omítky jsou hladké a nedají se zatočit jak cementové se zrnem. Perlinku jsem dával jen nad dveře, překlady a okolo oken.


Podle spotřebovaného materiálu to vychází na 5mm tloušťku. Po roce se objevila jedna prasklina tuto zimu, ale to je způsobené sedáním baráku v jednom rohu, kde dlouho na podzim stála voda. Po zaschnutí postřiku se nanese druhá vrstva vápenné malty, která se urovná latí a uhladí hladítkem.


Nakonec se nanese vrstva štuku a uhladí se hladítkem s plstí. Tyto omítky se opravují podobně jako vápenné omítky fasádní. Hrubá vápenná omítka bývá v podřadnějších prostorách, např. Navrhneme a provádíme veškeré elektroinstalační a elektromontážní práce od kompletních dodávek nových elektroinstalací, přes rekonstrukce a opravy nevyhovujících elektroinstalací, až po odstranění závad a pravidelnou údržbu elektroinstalace a elektrických zařízení. Elektroinstalace má být nejen bezpečná, spolehlivě fungovat s dlouhou životností, ale měla by.


Potřebujete zjistit, zda oprava či mytí vaší fasády budou dostatečně ošetřeny technikou výškových prací z lana? Zavolejte nám nebo využijte kontaktního formuláře. Můžeme vše předběžně zkonzultovat po telefonu, případně se domluvíme na nezávazné schůzce přímo u vaší fasády.


Chceme opravit staré zdi, oškrabali jsme malbu, ale sem. V takovém případě však musíme počítat se zvýšenou prašností. Osvědčenou metodou při této práci je napuštění omítky mýdlovou vodou.


Samozřejmě, že v této fázi, pokud jsme se rozhodli pro kompletní rekonstrukci, měníme kompletní elektroinstalaci , rozvody vody a topení. Dá to sice víc práce, ale použitím kvalitní štukové omítky a následným ošetřením penetrací se zbavíte nerovností, stop po tmelení větších spár a také spousty jemných vlasových trhlin, které bývají častou bolestí například u nahozených dřevěných stropů na starých chalupách.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...