čtvrtek 26. října 2017

Oprava starého betonu

Další možností je, zbavit se starého a vytvořit nový. Odstraňte jen část a dodělejte zbytek. Je to taková lékarnička pro podlaháře s kterou lze opravit kde co.


Popraskaný beton, díry v podkladu, schody a šikminy. Podíváme se na video, jak opravit betonovou podlahu, vybrousit nerovnosti, vyspravit praskliny a udělat samonivelační hmotu na kterou se potom bude pokládat podlaha.

Chcete-li být opravdu důkladní, vyřežte vydrolená a poškozená místa flexou s diamantovým kotoučem až na kolmé hrany „zdravého“ betonu , oprava bude důkladnější. Pak je důležité penetrovat poškozená místa prostředkem, který vytvoří spojovací (adhezní) můstek pro dokonale soudržné spojení praskliny či výtluku s novým betonem nebo tmelem. K vyrovnání povrchu se výborně hodí kovová vodováha, kterou zároveň kontrolujeme lehký spád. Dešťová voda přirozeným způsobem vsakuje do okolního terénu a na chodníku se. Pomocí hlubokého broušení lze odstranit.


Populární beton se zdá být nesmrtelným materiálem. Negativní externí jevy však často způsobují jeho popraskání nebo odloupnutí. Déšť, mráz, sůl, nestabilní podklad nebo působení člověka.

To vše může výrazně porušit stavbu i celkový vzhled betonu. Pokud se nechceme pouštět do jeho drahé a velmi. Iróniou je, že predtým ako začnete s opravou trhliny väčšej než hrúbka vlasu, bude potrebné ju ešte viac zväčšiť. Jednoducho ju osekajte využitím dláta a kladiva, pričom dno sa snažte rozšíriť viac než vrchnú časť.


Vďaka tomu zabezpečíte lepšie priľnutie tmelu s. Ak však majú svoje najlepšie roky za sebou, vrtochy počasia a zimné mrazy sa na nich výrazne podpísali. Lúpu sa, vypadávajú z nich štrkové hniezda a každým rokom je pod nimi viac kameniva ako v nich samotných. Aj keď nevyzerajú príliš zdravo, predsa len ich možno opraviť.


Použitie Jednozložková tixotropná malta vystužená vláknami, odolná proti síranom. Je určená na opravy betónových povrchov kanalizačných stôk, vodohospodárskych stavieb a tunelov, ktoré vyžadujú odolnosť proti síranom, opravy povrchov betónových konštrukcií, ktoré boli poškodené vplyvom korózie oceľovej výstuže, na vypíňanie pevných škár. Je možné tekutou dlažbu použít na opravu přístupové cesty ze starého betonu ? Jedná se o kompletní úpravu betonových podlah systémem, kterým je možno dosáhnout vysoce kvalitního povrchu s extrémní tvrdostí.


Vhodný výrobek pro opravy vybírejte podle rozsahu poškození a také podle toho, zda opravujete pouze vrstvu betonové mazaniny. Poradíme vám, jak renovovat starý beton, aby vypadal jako nový. Systémové riešenie od ochrany výstuže, cez hrubú sanačnú maltu až po jemnú betónovú stierku.


Jaké typy opravných hmot použít.

Chcete-li při opravování betonové podlahy dosáhnout co nejlepších výsledků, vždy vybírejte výrobky na bázi epoxidu, polyuretanu a polyurea. Vytvrzují se do větší pevnosti, než má beton, a zabraňují pronikání vody. Výrobky na bázi vody nebo latexu nejsou tak odolné.


Při realizaci podlahy se může stát, že nivelační stěrka bude zatékat pod základovou desku, navíc betonová deska s trhlinou neplní svoji základní nosnou a statickou funkci. Mimo to se může jednat. Problém jsme tedy reklamovali u zhotovitele, který říkal, že oprava prasklého betonu je velmi jednoduchá a účinná.


Do tohoto zářezu je následně vložen trn, který je zalitý dvousložkovým epoxidovým lepidlem. Opravy prasklého betonu řeší tzv. Garaz ma dneska vic jak pul stoleti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...