pondělí 28. srpna 2017

Vidoule

Vidoule (též Na Vidouli) je jeden z pražských kopců (3m n. m.). Tři pásy jejích svahů (na jižní, jihovýchodní a severní straně) jsou chráněny jako přírodní památka Vidoule. Tato výrazná stolová hora rozkládající se v severozápadním cípu Jinonic , mezi Košíři a Butovicemi , je pozůstatkem horizontálně uložených křídových vrstev s výchozy na okrajové. Z východu je Vidoule ohraničena silnicí spojující park Cibulka s Jinonicemi, na západní straně pak plynule přechází v louku obklopující Stodůlecké sídliště.


Urbanisticko-krajinářská studie Vidoule vychází z jednoznačného genia loci místa – tj.

Pro své panoramatické výhledy na celou Prahu je toto místo unikátem v systému pražských parků. Vidoule je od okolí oddělena na severu Motolským údolím, na východě Košířským údolím, z jihu kotlinou horního toku Prokopského a Jinonického potoka. Je jednou z posledních tabulových hor v Praze, která zůstala více méně nezastavěná. Jako taková tvoří významnou krajinnou dominantu a patří k nejvýše položeným místům v Praze.


Unsubscribe from Folklor Rataj? Začínající uživatel Příspěvky: Registrován: 28. Praha - Vidoule , bývalé VS 71. Vtéto budově byly světnice mužstva a Arma.

Přelouč Přerov Přestavlky Přeštice Příbram Příchovice u Přeštic Rajhrad Rakovník Rabčice Radošov Rapotice Rimavská Sobota Rohovce Rokycany Rozvadov Rožmitál pod Třemšínem Ružomberok Rychnov nad Kněžnou Sedlec u Mikulova Senica Senožaty Sereď. Outcrops of Cenomanian sandstones at the edge of the table mountain in the Vidoule national monument. Koeleria gracilis grows on sunny sandy and loamy slopes.


Melanardia galathea from the satyrs ranks among typical inhabitants of the traditionally exploited meadows. Vidoule (přírodní památka) – stolová hora v Praze Vidoule (čtvrť) – prvorepubliková vilová čtvrť na západě a jihovýchodě kopce Vidoule. Předseda Výboru pro územní rozvoj, územní plán a památkovou péči Zastupitelstva hl. Vlastik Zabloudil ) Tehdy tam ,,šéfoval npor. Dále si vzpomínám na jeho podřízené: Vaščák, Petrovič, Viglaský.


Zástupkyně ředitelky: Vlasta Přibylová, DiS. Add a Plot Added to Watchlist. See photos and tips from 1visitors to Vidoule. Toto území si právem zasluhuje svou přezdívku plíce Prahy. Vážení občané, dovolujeme si Vás pozvat na veřejné představení konceptu urbanisticko-krajinářské studie Vidoule architektů STUDIO REAKTOR, s. Cílem studie “Jak se nezmění Vidoule ” je vytvoření reprezentativního a hodnotného veřejného parku pro trávení volného času, sport a rekreaci.


Juchůů, máme za sebou rizikové období. Jsou nám týdny a opravdu krásně prospíváme, máme přes kg.

Už všichni koukáme, začínáme štěkat a chodit. No bude veselo :D Každý máme už svoje jméno: FALKO Z VIDOULE - zelený kluk FELIX Z. At EkoŠkolka Vidoule , children play games, tell stories, sing songs, and more – all of these creative activities are based on the rhythm of the year and are inspired by the changes in nature. All of the toys, games and accessories used at this unique preschool are made from natural materials. The preschool works with a small group of children (aged – 7), with the possibility of.


Hledání nové podoby 1ha zanedbaného přírodního parku rozprostírajícího se na stolové hoře Vidoule , s velkým rekreačním potenciálem, hodnotnou přírodou a krásnými výhledy na Prahu. V křídových vrstvách poblíž jílovců a pískovců se nacháze. Košíře is a quiet location with mostly older low-level apartment buildings, to which new residences of an intimate nature have been sensitively added in recent years. The Vidoule and Skalka natural landmarks, the forests of which form an important landscape element, are located nearby.


Vážení příznivci Vidoule , s radostí oznamujeme, že zastupitelé Hlavního města Prahy dnes na zasedání neschválili návrh zadání celoměstsky významné změny IV ÚP SÚ hl.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...