středa 9. srpna 2017

Tmel na praskliny v omítce

Je třeba počítat s tím, že se tmel v prasklině mírně „propadá“ a spolehnout se můžete i na to, že i po vyzrání zůstává pružný. Můžete ho přetírat akrylátovými a disperzními barvami, běžné tmely velmi dobře přilnou i ke dřevu, kovu či betonu. Při použití na bílou stěnu je obvykle nemusíte přetírat barvou. Nemusíte používat sádru, na trhu je totiž spousta speciálním přípravků třeba i na bázi cementu nebo vápna. Na drobné praskliny můžete použít akrylový tmel.


U větších prasklin neváhejte použít spárovací pásku.

V případě, že vás trhliny v omítce trápí u nového domu či bytu, tak neváhejte problém reklamovat. Občas se stane, že se na zdech objeví trhliny. Ať už jsou trhliny velké či malé, v žádném případě je na zdech nechceme, jelikož nevypadají esteticky. Některé navíc mohou být nebezpečné pro statiku domu. Jak trhliny ve zdi opravit?


Jak vznikají trhliny ve zdech? Vznik trhlin může mít několik příčin. Malá prasklinka je pouze estetická vada.

V případě, že máte nepatrné praskliny na bílé omítce , naneste tmel prstem a zejména na stropě pak nemusíte ani přetírat barvou. Tmel s podkladem splyne. Na větší praskliny použijte stěrku nebo pistoli. Použít můžeme sádru, tmel nebo vápennou omítku.


Poslední jmenovaná je nejlepší volbou. Při nanášení musíme dbát na to, abychom neudělali opětovnou chybu. Podklad musí být dobře připraven k dobrému spojení s omítkou. Omítka nesmí být moc měkká, v silné vrstvě a bez většího množství pojiva. Manipulace s ním je jednoduchá.


Je výborný, neboť je na bílých zdech a stropech už ani nemusíme přetírat. Pro drobnější opravy omítek stěn a stropů využijeme celulózový tmel. V těchto případech nemusíme strhávat celé plochy, malé díry a praskliny stačí zaplnit tmelem a uhladit. Omítkový tmel je vysoce kvalitní, snadno zpracovatelný tmel vytvářející povrchovou omítkovou strukturu na drobné opravy omítek, štukových stěn a stropů, přetíratelný běžnými interiérovými a fasádními barvami.


Neporadí někdo něco, profesionálni, ověřené po čem by opět spoj nepraskal? Minule při malování jsem spoje ošetřili akrylem, pomohlo to však jen na chvílí a po čase to opět prasklo, vid. Taktéž se chci zeptat jak ošetřit praskliny ve zdi, mimo spojů? Počítejte s tím, že tmel se lehce propadne.


Nicméně zůstává pružný.

Praskliny jsou bezpečné a nebezpečné. A v momentě, kdy zaschne zbruste do ztracena. Postup je stejný, jako při aplikaci tmelu. Dejte směsi, alespoň hodin.


Zaschlý materiál zbruste tak, aby byl hladký. Na nabílených stěnách a stropech ho není nutné přetírat. Prodávají se hotové a připravené k použití v kýblících, z nichž lze tmel pohodlně nabírat na špachtli. Jsou vhodné do interiéru a používají se hlavně k zatmelení spár a trhlin v místech.


Vyvíjíme a distribuujeme nové sanační technologie a materiály využitelné při statickém zajišťování staveb. Působíme v celé České republice a na Slovensku. Pásky Straitflex můžete nakoupit v našem e-shopu.


Vzhledem k materiálu pásek snadno a hlavně neviditelně opravíte praskliny ve stěně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...